چرا تشخیص صحیح كوررنگی مهم است؟

چرا تشخیص صحیح كوررنگی مهم است؟

دكتر میوه: از هر 12 مرد و 200 زن در جهان یك نفر به كوررنگی گرفتار است و حدودا 300 میلیون مبتلا به عارضه كوررنگی وجود دارد.


به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا، عوامل مختلفی در بروز كوررنگی نقش دارند. در اكثریت افراد این عارضه ژنتیكی است و كوررنگی قرمز/سبز و آبی معمولا از والدین به كودك به ارث می رسد.
ژن عامل این بیماری با كروموزوم X حمل می شود و بنا بر این مردان بیشتر از زنان گرفتار این عارضه می شوند. بااینكه بعضی از افراد در نتیجه مبتلاشدن به بیماری هایی از قبیل دیابت، ام اس، بالا رفتن سن یا مصرف برخی انواع دارو نیز به آن گرفتار می شوند.
بیشتر افرادی كه درگیر این مشكل هستند می توانند همچون دیگران محیط اطراف خودرا ببینند اما در تشخیص كامل نور آبی، سبز و قرمز مشكل دارند.
تاثیر عارضه كوررنگی بر افراد می تواند خفیف، متوسط یا شدید باشد. بطور مثال حدود ۴۰ درصد از دانش آموزان مبتلا به كوررنگی كه مقطع راهنمایی را به اتمام می رسانند از مبتلاشدن به این عارضه آگاهی ندارند درحالیكه ۶۰ درصد مبتلایان در انجام كارهای روزمره خود با مشكلات بسیاری مواجه می شوند.

چرا تشخیص صحیح كوررنگی اهمیت دارد؟
كوررنگی بر عملكرد كودك در مدرسه، در رشته ورزشی انتخابی و اعتماد به نفس او تاثیر می گذارد. در بزرگسالان نیز مبتلاشدن به این عارضه می تواند بر شغل انتخابی او تاثیر گذاشته و حتی برخی مواقع زندگی كردن با این عارضه ناامیدكننده است.
تعدادی از محققان انگلیسی مطالعه ای روی ۴۱۹ نفر انجام داده و دریافتند كه كوررنگی می تواند تاثیر بسزایی بر كیفیت زندگی به لحاظ جسمی، روانی و حتی كار فرد داشته باشد. تشخیص كوررنگی خصوصاً در كودكانی كه بطور مادرزادی گرفتار آن هستند و امكان دارد از مشكل خود آگاهی نداشته باشند خیلی مشكل است.
تشخیص این بیماری به افراد كمك می نماید تا متوجه شوند در چه مواقعی برای آنكه گرفتار اشتباه نشوند به یاری دیگران نیاز دارند.
تست های بسیاری برای ارزیابی میزان كوررنگی وجود دارد كه رایج ترین آن آزمون ایشیهاراست. این تست تنها برای تشخیص كوررنگی قرمز/سبز كاربرد دارد و برای تشخیص كوررنگی آبی نیست.

درمان كوررنگی با زمینه ارثی امكان پذیر است؟
عارضه كوررنگی ارثی قابل درمان نیست. هرچند اقداماتی برای تعدیل ساختن آن وجود دارد. بعضی از مبتلایان به این عارضه به شیوه خود و بوسیله روشنایی یا موقعیت رنگ را تشخیص می دهند. بطور مثال محل قرار داشتن رنگ قرمز، زرد و سبز در چراغ راهنمایی و رانندگی را به ذهن می سپارند. همین طور عینك های مخصوص یا لنزهای رنگی كه رنگ ها را به شكل طبیعی درمی آورند قابل دسترس هستند.
به گزارش سایت تخصصی colourblind awareness، همین طور كوررنگی اكتسابی مستلزم آن است كه عامل نهفته در بروز آن تشخیص داده شود.
در خیلی از موارد تشخیص طبیعی رنگ با برطرف شدن بیماری نهفته امكان پذیر است.




منبع:

1398/06/14
13:13:31
5.0 / 5
4282
تگهای خبر: ارزیابی , بیمار , بیماری , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است