سیل، بزرگ ترین مخاطره حال حاضر جهان

سیل، بزرگ ترین مخاطره حال حاضر جهان

دكتر میوه: مشاور معاون بهداشت در مدیریت كاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، به بررسی جایگاه ایران در بروز بلایا پرداخت و مهم ترین اقدامات وزارت بهداشت دراین زمینه را برشمرد.


دكتر محمداسماعیل مطلق در گفت و گو با ایسنا، با تاكید بر ضرورت مقدم دانستن پیشگیری بر درمان، اظهار داشت: دید امروزه ساخت و تجهیز مراكز درمانی است در صورتیكه این دید نمی تواند درست باشد. داشتن چشم سالم نیازمند داشتن پلك سالم می باشد. حوزه بهداشت مانند پلك و نظام سلامت مانند چشم انسان است كه تا زمان سلامت پلك، چشم هیچ گاه متوجه اهمیت آن نمی گردد. از این روز سرمایه گذاری مناسب در حوزه بهداشت امری مهمست.
وی افزود: بالا بردن سطح ایمنی مردم، تاكید بر آموزش در جهت جلوگیری از طغیان بیماری ها، تزریق واكسن و... از نكات بسیار مهمست كه اگر با همین دیدگاه به حوادث و بلایای طبیعی نگاه نماییم، پیش گیری از مخاطرات نسبت به پاسخ به بلایا ارجحیت دارد. متاسفانه ساختار و چارت مناسبی در زمینه پیش گیری از مخاطرات صورت نگرفته است. حتی بودجه ای متناسب به آن اختصاص نیافته است؛ به صورتی كه در سال ۹۸ تنها ۲میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به دفتر ما اختصاص یافت.
وی با بیان این كه پیش گیری از وقوع بلایا یك وظیفه است، اضافه كرد: هرچند این وظیفه می تواند سنگین باشد اما مقید بودن به آن اولویت بالایی دارد كه دراین زمینه وزارت بهداشت نیز دادرسانِ سلامت مردم تلقی می شود. طی بررسی های صورت گرفته بر بلایای جهانی در طول ۱۲ سال، مشخص شد زندگی ۲.۷ میلیارد نفر تحت تاثیر مخاطرات قرار گرفته است و یك میلیون و ۱۰۰هزار نفر بر اثر بلایا جان خودرا از دست داده اند. این درحالی است كه تحقیقات نشان می دهد، با هر یك دلار سرمایه گذاری برای كاهش خطر بلایا، ۶دلار در هزینه های بعدی صرفه جویی می شود.
سیل، بزرگ ترین مخاطره حال حاضر جهانایران، سومین كشور زلزله خیز دنیامطلق، بزرگ ترین مخاطره حال حاضر در جهان را سیل معرفی نمود و افزود: طبق مطالعات مخاطره ای كه بیشترین جمعیت را تحت تاثیر قرار می دهد، سیل است. البته از نظر تلفات بر جای گذاشته، زلزله در رتبه اول قرار می گیرد. این نكته نیز قابل توجه است كه ایران بعد از چین و اندونزی، سومین كشور زلزله خیز جهان شناخته شده است. اما، سوال اصلی آنجاست كه چرا زلزله های مشابه، تلفات متفاوتی در جهان دارند؟ توجه به نكات و آموزه های ایمنی، آمادگی برای شرایط بحران، برخورد صحیح با مشكل پیش آمده، مقاوم سازی ساختمان ها و سازه ها و.... از مهم ترین دلایلی است كه سبب می شود زلزله ها با ریشتر مشابه و یا سایر بلایا با شدت مشابه، خسارات و تلفات متفاوتی داشته باشند.
وی به بعضی از بزرگ ترین زلزله های رخ داده بعد از سال ۴۷ در ایران اشاره نمود و اظهار داشت: زلزله بم با قدرت ۶.۵ ریشتر در سال ۸۲ با حدودا ۴۰هزار كشته مرگبارترین زلزله شناخته شده است و بعد از آن زلزله رودبار و منجیل در سال ۶۷ با ۷.۴ ریشتر و ۳۵هزار كشته در رتبه دوم قرار می گیرد. همین طور زلزله طبس در سال ۵۷ با ۷.۷ ریشتر و بیشتر از ۱۵هزار كشته، رتبه سوم را به خود اختصاص می دهد. یكی از نكات قابل توجه كه می تواند لطمه های ناشی از مخاطرات به ویژه زلزله را كم كند، پایبندی به شعار" ماندگار، پایدار و مقاوم بسازیم" است، برای اینكه كسی نمی داند حادثه بعدی چه زمانی و با چه قدرت تخریبی در انتظار ما است.
مشاور معاون بهداشت در مدیریت كاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، اضافه كرد: موردی كه در ایران نسبت به سایر كشورها در بالاترین رتبه قرار می گیرد، مشاركت مردمی و كمك های مردمی هنگام وقوع مخاطرات است كه ظرفیت بسیار ارزشمندی است كه با آموزش مناسب می توان از آن به بهترین شكل بهره برد.
سهم بالای حوادث ترافیكی در مخاطرات كشورمشاور معاون بهداشت در مدیریت كاهش خطر بلایای وزارت بهداشت با اشاره به اینكه حوادث ترافیكی در ۹ماهه نخست سال جاری رتبه اول بروز مخاطرات را به خود اختصاص می دهد، اظهار نمود: حوادث ترافیكی در ۹ماهه نخست سال با ۴۳هزار و ۴۵۹ مصدوم در رتبه نخست ایجاد مصدومیت قرار می گیرد.
مطلق افزود: با بررسی های بیشتری كه بر نوع مخاطرات، میزان تلفات و مصدومان برجای گذاشته صورت گرفته است، در می یابیم در ۹ ماهه اول سال جاری بیشتر از ۱۷ هزار مخاطره در كشور معادل ۶۲ مخاطره در شبانه روز اتفاق افتاده است؛ در صورتیكه در ۱۱ ماه از سال ۹۷ حدود ۱۵هزار و ۷۰۰ مخاطره اتفاق افتاده است؛ یعنی ۴۳ مخاطره در هر شبانه روز.
اهمیت آموزش و ارتقای ایمنی در مراكز بهداشتی_درمانیوی یكی از اقدامات موثر وزارت بهداشت را كه در منطقه مدیترانه شرقی صورت نگرفته است، اظهار داشت: برنامه های كاهش خطر و بلایا را به نظام PHC یا شبكه ارائه خدمت انتقال دادیم كه موجب شد آمادگی خانوار در مقابل مخاطرات افزایش شایان توجهی داشته باشد؛ به شكلی كه میزان آمادگی از ۸.۵ درصد به ۳۰ درصد رسیده است. دستیابی به این هدف با آموزش بهورز، مراقب سلامت و... به خانوار تحت نظر دانشگاه علوم پزشكی هر منطقه محقق شده است. دانشگاه علوم پزشكی بم بیشترین میزان آمادگی در مقابل مخاطرات را در خانوارها به وجود آورده و بعد از آن دانشگاه ایلام و خلخال در رتبه دوم و سوم هستند.
مشاور معاون بهداشت در مدیریت كاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، افزود: با ادغام خدمات در نظام PHC یا شبكه از سال ۹۲ تا ۹۸، میزان آمادگی عملكردی، ایمنی غیرسازه ای و ایمنی سازه ای واحدهای بهداشتی در مقابل بلایا بهبود قابل توجهی داشته است؛ به شكلی كه آمادگی عملكردی از ۲۱ به ۴۵ درصد، ایمنی غیر سازه ای از ۳۱ به ۵۱درصد، ایمنی سازه ای از ۱۴ به ۴۷درصد و میزان كلی ایمنی در تسهیلات از ۲۱ به ۴۷ درصد ارتقا یافته است.




منبع:

1398/10/27
19:01:10
5.0 / 5
4087
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است