فوق تخصص خون و آنكولوژی؛

اهدای خون در ایام كرونا هیچ منعی ندارد

اهدای خون در ایام كرونا هیچ منعی ندارد

دكتر میوه: فوق تخصص خون و آنكولوژی، باتاكید بر اینكه اهدای خون در ایام پاندمی كرونا هیچ منعی ندارد، اظهار داشت: سیستم درمان كشور بیش از گذشته به خون و فرآورده های خونی نیاز دارد.



به گزارش دکتر میوه به نقل از مهر، سید امیر شیخ الاسلامی، با اشاره به اینکه کرونا ویروس خانواده گسترده ای دارد که سرماخوردگی های معمولی نیز در این دسته می گنجند اظهار نمود: گروهی از کرونا ویروس ها که منشأ حیوانی دارند، در دو دهه اخیر مشکلات جدی را برای بشر فراهم نموده اند، که ویروس سارس، مرس و ویروس کووید ۱۹ از همین خانواده اند.
وی با اشاره به اینکه نتیجه آزمایشات گروهی از مبتلایان به کرونا گواه اختلال در گلبول های سفید است، اضافه کرد: در این اختلالات درصدی از افراد گرفتار افزایش و مابقی گرفتار کاهش گلبول سفید می شوند.
به گفته استادیار بیمارستان امام حسین (ع)، گروه هایی که گرفتار کاهش تعداد گلبول های سفید می شوند، غالباً در گروه بیماران لنفوپنیا قرار دارند.
فوق تخصص خون و آنکولوژی دانشگاه افزود: روند بررسی بیماران نشان میدهد شرایط کلی پیشرفت بیماری کووید ۱۹ در افرادی که در ابتدای درمان و یا با پیشرفت بیماری گرفتار افت گلبول سفید می شوند، حاد تر از سایرین است.
شیخ الاسلامی با اعلان اینکه ممکنست برخی بیماران با ابتلابه کرونا در پلاکت های خونی نیز گرفتار مشکل شوند، اشاره کرد: در این بیماران معمولاً افت پلاکت به صورت اولیه ایجاد نمی گردد، مگر اینکه سیر بیماری حاد و پیشرفته شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افت پلاکت در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را بعنوان فاکتوری منفی کننده عنوان نمود و توضیح داد: مبتلایان به لنفوپنیا که گرفتار ویروس کرونا شده اند، نیاز به مراقبت های درمانی و پزشکی ویژه تری دارند.
وی با اعلان اینکه تابحال تحقیقاتی در خصوص اینکه ابتلاء به کرونا موجب ایجاد کم خونی می شود، منتشر نشده است، اظهار داشت: فقط بیمارانی که در طول بیماری گرفتار افزایش شدید پیشروی ویروس و یا باکتری در خون می شوند، به صورت حاد ممکنست گرفتار افت هموگلوبین شوند.
شیخ الاسلامی اشاره کرد: اگر افرادی که کم خونی شدید دارند به کرونا مبتلا شوند و در سیر درمان خود، عوارض گوارشی و خونریزی های گوارشی نیز پیدا کنند، با افت هموگلوبین روبرو خواهند شد و ممکنست مشکلات جدی تری در این افراد ایجاد شود.
فوق تخصص خون و آنکولوژی اشاره کرد: افرادی که از فقرآهن شدید خون رنج می برند باید بیش از سایرین مراقب سلامت خود باشند چونکه در صورت ابتلاء به کرونا روند درمان در این بیماران کند تر از سایرین خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه شدت بیماری در گروه خونی A نسبت به سایرین بیشتر و در گروه خونی Oشدت بیماری ضعیف تر است اشاره کرد: گروه های خونی A نباید نسبت به این مساله گرفتار نگرانی شوند چونکه مطالعات، مطالعات اولیه است ولی افرادی که این گروه خونی را دارند باید بیشتر از سایرین از سلامتی خود مراقبت کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اعلان اینکه تزریق خون برای مبتلایان به کرونا منعی ندارد، به اهداکنندگان خون تصریح کرد: اهدا خون در ایام پاندمی کرونا هیچ منعی ندارد و افراد می توانند به راحتی و با رعایت پروتکل های بهداشتی خون اهدا کنند.
وی اشاره کرد: سیستم درمان این روزها و حتی بیش از گذشته به خون و فرآورده های خونی نیاز دارد بدین سبب لازم است افرادی که بطور معمول خون اهدا می کردند با خیال راحت و بدون نگرانی این روند را ادامه دهند.
این فوق تخصص خون و آنکولوژی، درباره افرادی که بهر دلیلی طحال خودرا از دست داده اند نیز اظهار داشت: به رغم اینکه برخی افراد به سبب تروما، بیماری خونی و سایر بیماری ها طحال برداری شده اند، ولی مطالعات و یا تجربیاتی در خصوص افزایش عفونت های ویروسی در این افراد دیده نشده است. وی ادامه داد: با توجه به این که ریسک بعضی از عفونت های باکتریال ممکنست در این افراد بالاتر از افراد معمول جامعه باشد و عفونت های ویروسی می تواند زمینه ساز عفونت های باکتریال باشد به این افراد سفارش می شود مراقبت های بهداشتی و پیشگیرانه را در بالاترین سطح انجام دهند.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مبتلایان به تالاسمی ها خصوصاً تالاسمی ماژور در گروه افراد با ریسک ابتلای بالا به کرونا قرار دارند و باید بیش از پیش مراقب حفظ سلامتی خود باشند.
شیخ الاسلامی در ادامه درباره مبتلایان به آنمی ها نیز اشاره کرد: با توجه به این که این بیماری در نوار شمالی و جنوبی کشور شایع تر از سایر نقاط است ممکنست این افراد در ادامه ابتلاء به کرونا گرفتار سندرم های حاد قفسه سینه شوند و به سبب اینکه گلبول های قرمز فرمت و حالت طبیعی خودرا از دست داده اند این افراد نیز در گروه افراد با ریسک بالای ابتلاء قرار می گیرند.
وی در ادامه به افرادی که درصد هموگلوبین بالایی دارند نیز سفارش کرد در ایام سخت کرونایی بیشتر سفارش های بهداشتی را رعایت نمایند.
فوق تخصص خون و آنکولوژی، در ادامه درباره گروه بزرگی از بیمارانی است که گرفتار بدخیمی های خونی هستند نیز توضیح داد: افرادی که سه ماهه اول شیمی درمانی را می گذرانند به سبب اینکه عوارض مستقیم داروهای شیمی درمانی بر مغز و استخوان است و این مساله کارکردهای پلاکت ها را مبتلا به اختلال می کند، باید با شدت و وسواس از سلامت خود در مقابل کرونا محافظت کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار داشت: مبتلایان به بدخیمی های خونی نیز به سبب اشکال عملکردی، ممکنست سیستم ایمنی ضعیف تری نسبت به سایرین داشته باشند بدین سبب این افراد باید مراقبت ها و سفارش های بهداشتی را بیش از سایرین مورد توجه قرار دهند.
شیخ الاسلامی با اعلان اینکه مراقبت های مربوط به سیستم درمانی در بیمارستان امام حسین (ع) با نظارت های خاص و ویژه ای انجام می شود، اظهار داشت: بخش شیمی درمانی و ورودی این بخش ها از سایر بخش های بیمارستان تفکیک شده و بیماران می توانند با آسودگی خاطر از خدمات شیمی درمانی استفاده کنند.
وی در ادامه به افرادی که تحت کموتراپی قرار دارند سفارش کرد که از ضدعفونی کننده هایی با زمینه وایتکس و مواد سفید کننده استفاده نکنند چونکه ممکنست این افراد را گرفتار مشکلات و مخاطرات بیشتر ریوی کند.


منبع:

1399/02/07
18:00:32
5.0 / 5
3134
تگهای خبر: آزمایش , باكتری , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است