وزیر بهداشت:

هفته دیگر هفته سخت تری است

هفته دیگر هفته سخت تری است

به گزارش دکتر میوه وزیر بهداشت با تشریح آخرین آمارهای خرید و واردات واکسن کرونا، اظهار داشت: برخی فکر می کنند واکسن در جهان به حراج گذاشته شده در صورتیکه این خبرها نیست.


به گزارش دکتر میوه به نقل از ایسنا، سعید نمکی در نشست ستاد استانی کرونا در کرمانشاه که بصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، درمورد واکسیناسیون کرونا در ایران، اظهار داشت: عده ای این روزها خیلی واکسن، واکسن می کنند. من بعنوان متخصص ایمونولوژی و کسی که زبان گفتمان را بلد است، باید نکاتی را در این مورد ذکر کنم؛ ما می دانستیم که واکسن کرونا جدی خواهد بود و می دانستیم واکسن یک کالای بهداشتی یا تجاری نیست بلکه در ارتباط با کرونا، این کالا یک ابزار سیاسی در اختیار دولت ها خواهد شد بنا بر این اقدامات خودرا به زودی شروع کردیم.
وی اظهار داشت: من فایلی را نگاه می کردم که ما چند هزار برگ مکاتبات مکتوب در این مورد داریم و این سوای از مذاکرات تلفنی ما است. ما از حدود فروردین سال ۹۹ مکاتبات و مذاکرات واکسیناسیون را انجام دادیم و نخستین تماس من با وزیر بهداشت روسیه در دوم اردیبهشت ۱۳۹۹ بود. ۹ ماه طول کشید و با همکاری خیلی خوب سفیر ما این مساله تبدیل به قرارداد شد و قرار شد حداقل دو میلیون دوز تا اختتام اسفند از روس ها بگیریم و حالا بماند که برخی بلوا کردند که واکسن روسی فلان و بهمان است و افاضات هم فرمودند که واکسن چنین است و چنان است و فکر نکردند این وزیر خودش متخصص امر است و کسی که رشته غیر مشترک دارد چرا باید خودرا در مقابل کسی که دانش دارد صاحب فتوا بداند؟ برای شکستن جو و به جهت اینکه به مردم بگویم ما چیزی نمی آوریم که به ضرر مردم باشد من جگرگوشه خودرا برای تزریق این واکسن آوردم که بگویم خون ما و خانواده ما سرخ تر از خون یک روستایی نیست و ما آمده ایم برای فدا کردن خودمان برای یک کودک روستا نشین در دورترین نقطه کشور.

آخرین آمارها از واکسن های وارداتی
وی اضافه کرد: از آنچه که روس ها قول دادند، ۴۲۰ هزار دوز از دو میلیون توافق شده واکسن به ما دادند، خب ظرفیت تولید روسیه محدود است و دارند با کشورهای مختلف قرارداد می بندند که کار تولید را شروع کنند. همزمان ماه ها قبل با چینی ها مذاکره کردیم. آنها هم اوایل می خواستند فاز سوم آزمایش بالینی را در کشور ما همچون سایر کشورها انجام دهند که ما زیر بار نرفتیم و گفتیم تنها راهی که کسی واکسن خودرا روی مردم آزمایش کند این است که ما در داخل و باهم این واکسن را بعنوان پروژه مشترک ملی بسازیم. الان ترکیه و امارات فاز سوم واکسن چینی را به اسم واکسیناسیون انجام دادند اما ما وارد این بازی نشدیم ولی اگر قرار شد واکسن خودمان که اولینش پاستور است را آزمایش نماییم انجام می دهیم. به قول شاعر « چو می توان به صبوری کشید جور عدو، چرا صبور نباشم که جور یار کشم». بسیاری از مردم در نطرسنجی مشتاق این کار هستند.
نمکی افزود: روس ها ۴۲۰ هزار دوز، چینی ها ۲۰۰ هزار دوز به ما دادند. از هند دو میلیون دوز خریداری کردیم و پول ۵۰۰ هزار دوز هم پرداخت کردیم که تنها ۱۲۵ هزار دوز به دستمان رسید، ۳۷۵ هزار دوز در حال حمل بود که دادستان هند دستور داد واکسنی خارج نشود. در قراردادکوواکس ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن خرید داشتیم که پرداخت پول آن هم داستان جدایی دارد و خود یک کتاب است. قرار بود ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز تا آخر سال قبل به ما بدهند که مدام کم شد چون تولیدی نیست و برخی فکر می کنند واکسن در جهان به حراج گذاشته شده در صورتیکه این خبرها نیست. از کوواکس با تاخیر ۳ هفته ای به ما ۷۰۰ هزار دوز از سهمیه کوواکس واکسن دادند.
وی با اشاره به تجربه حدود ۳۰ سال قبل خود در زمینه واکسیناسیون فلج اطفال با کمک بسیج، اظهار نمود: جز لاینفکی از طرح شهید سردار سلیمانی همین بسیج واکسیناسیون کرونا است.
به گفته وزیر بهداشت، تا امروز حدود ۴۰۰ هزارنفر واکسینه شدند، حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را آغاز به واکسیناسیون کردیم. تا یک میلیون و ۳۰۰ هزارنفری که کادر بهداشت و درمان و بیماران خاص تا اختتام هفته دیگر تمام می شوند، فاز دوم هم طبق برنامه ریزی صورت گرفته انجام می شود. آقای رئیس جمهور هم دستورات لازم را به تمام نهادها داده اند تا برای واکسن تمام امکانات را به کار گیرند.

به واکسن داخلی امید بسته ایم
وی اشاره کرد: مسئولیت تهیه واکسن خارجی با قرارگاه است و ما اعلام کردیم به کار زدن واکسن نطارت می نماییم ضمن اینکه بر تولید واکسن داخلی هم نظارت ویژه داریم. در جمهوری اسلامی البته این مرزبندی ها را ندارد و ما کنار یکدیگر هستیم و هرکجا بتوانیم باری بلند نماییم کوتاهی نمی نماییم.
نمکی با اعلان اینکه حالا در شرایطی هستیم که امیدواریم در ایام آتی وضعیت مطلوب تری را تجربه نماییم، افزود: خبر خوش اینکه واکسن داخلی به سرعت و خوبی پیش می رود. تمام افراد را برای واکسن بسیج کردم ولی اگر من هم نباشم، کار واکسن ایرانی بر روی غلتک افتاده است و اینها هیچ کدام بدون پشتوانه علمی نیست. واکسن داخلی ما در درخشان ترین شرایط قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: بیماری گریبان ما را ول نخواهد کرد و ما هر شش ماه باید به مردم واکسن بزنیم، هم از بیرون از کشور خرید می نماییم هم به واکسن داخلی امید بسته ایم، ولی کشورهایی در آینده واکسن خواهند زد که خودشان زیرساخت داشته باشند.

۸۵ درصد واکسن دنیا را هفت کشور تزریق کرده اند
وی درباره واکسیناسیون کرونا در سایر کشورها، اشاره کرد: تایوان تا روز گذشته ۲۷ هزار و ۱۱۳ دوز، ویتنام ۵۸ هزار دوز، کره جنوبی ۶۱ هزار دوز، ژاپن ۶۴۲ هزار دوز، عمان ۱۹۳ هزار دوز، مصر ۱۶۵ هزار دوز و عراق ۱۵۳ هزار دوز واکسن تزریق کرده است و ما هم نزدیک ۵۰۰ هزار دوز که تا هفته آتی به یک میلیون و ۳۰۰ هزار دوز خواهد رسید. اینکه بعضی ها می گویند ما عقب هستیم، ما از چه چیزی عقب هستیم؟ جاستین ترودو در کانادا اعلام نموده بود تا اختتام ماه ژوئن واکسن هایش را تزریق می کند و پنج برابر نیاز کشورش واکسن پیش خرید کرده است. آمریکایی ها به همسایه متعهد خود و انگلیسی ها به جایی که هنوز مستعمره خود می دانند واکسن نداده اند.
نمکی با اعلان اینکه ۸۵ درصد واکسن دنیا را هفت کشور تزریق کرده اند اشاره کرد: واکسن نیست ولی ما انشالله با واکسن وارداتی و واکسن داخلی کار را پیش خواهیم برد.
وی اضافه کرد: ماه های بعد در این مورد بیشتر صحبت خواهم کرد، فعلا در سکوت و ارام کار کردیم که مشکلی برای روند تولید پیش نیاید و آمریکابی ها مانع تراشی نکنند. اهتمام ما چراغ خاموش درنوردیدن این مسیر است ولی برخی عطش مطرح شدن دارند. من در ۱۴ ماه گذشته با وجود لطف صدا و سیما ولی به جز همین جلسات کاری به تلویزیون نرفتم. امیدوارم این مرض خودنمایی رفع گردد، اعلام کردیم حضرت عباسی صحبت نکنید چون زیاده می گویید که مبنای کارشناسی ندارد و بگذارید وزیر بهداشت در مورد واکسن صحبت کند.

ماست فروش و سیمان فروش و پلاسکو فروش می خواهد واکسن بیاورد
وی درباره ورود بخش خصوصی به واردات واکسن، بیان کرد: بخش خصوصی الان در حال واردات داروی بیماران خاص است اما واکسن بمراتب پیچیده تر از دارو است. واکسن فرآورده حساس و بیولوژیک است و افراد متخصص باید آنرا وارد کنند.
وزیر بهداشت با خواندن شعری از سعدی « ندهد هوشمند روشن رای به فرومایه کارهای خطیر بوریاباف بااینکه بافنده ست نبرندش به کارگاه حریر» اضافه کرد: ماست فروش و سیمان فروش و پلاسکو فروش می خواهد واکسن بیاورد. من در سازمان غذا و دارو بساط دلالان را جمع کردم. رئیس سازمان غذا و دارو یکی از افراد پاکیزه است. باند آن سازمان را پکاندم و باج هم به کسی نمی دهیم و به آنها هم گفتم مشغول الذمه هستند اگر واکسنی بیاورید که جرات تزریق آنرا به زن و بچه خود ندارید، قلم پاهایتان را خورد می کنم و بدترین برخوردها را با شما می کنم.

قراردادهای واکسن ترکمانچایی و یکطرفه است
وی افزود: ما مسئول سلامت مردم هستیم و اگر کسی واکسن غیر استاندارد زد، نمی گویند وزیر صمت مقصر است، میگویند آقای وزیر بهداشت حق نداشت چشم بر این داستان ببندد. ما از تندر گذاشتیم و بخش خصوصی لایق را دعوت کردیم. می دانستیم واکسن در اختیار دولت ها است و طرف خارجی با دولت ها کار دارد. قراردادهای واکسن در دنیا خیلی حسین قلی خانی و ترکمانچایی و یکطرفه است. می گویند وزیر ضمانت بدهد که اگر اتفاقی برای مریض افتاد به ما ربطی ندارد، ضمانت بدهد که اگر پول گرفتم و واکسن ندادم پول برنمیگردد، ضمانت فسخ یک طرفه قرارداد را بدهد و.... آقایی که بعد تز تندر، می خواهد برود واکسن بیاورد، آمده می گوید این تعهدات را تو بده ( دولت) تا ما واردات را انجام دهیم، اگر قرار بر این بود که خودمان وارد می کردیم، تعهدات را ما بدهیم بعد آقا برود پورسانتش را بگیرد. ما خودمان داوطلب بخش خصوصی حرفه ای و خوش سابقه و پاکیزه هستیم ما به دلال میدان نخواهیم داد.

با کسی خصومت نداریم و باند نداریم
وی اضافه کرد: ما اجازه ورود به بخش خصوصی را از ماه آذر داده ایم و سه تِندر برگزار کردیم. به هر تقدیر به واکسن به شکل فعال ورود کردیم ولی بازهم با وجود واکسن نمی توان به آسانی ماسک را برداشت و پروتکل رعایت نکرد. ما به ملت ایران تعهد کردیم که طبق برنامه زمان بندی که دنیا تا اختتام ۲۰۲۲ برای کشورها تعهد کرده تا اختتام ۱۴۰۰ عملی نماییم و تا اختتام دولت هم جمعیت انبوهی را واکسن خواهیم زد و درب ورود برای بخش خصوصی هم باز است و اگر کسی در بخش خصوصی فکر می کند ترمزی برایش ایجاد می شود که فکر می کند عادلانه نیست با من صحبت کند. خبری شنیدم که کسی گفته بود فلان وسیله را میسازد و در سازمان غذا و دارو گیر کرده است، به سرعت به آقای دکتر شانه ساز گفتم به اوضاع رسیدگی کند و وقتی مشخص شد حق با تولید کننده بود گفتم با کسی که کارش را گرفتار مشکل کرده برخورد کنند. ما با کسی خصومت نداریم و باند نداریم.

از این نمد پوسیده دنبال کلاهی برای فرق های تهی دوختن، مشکلی از مشکلات کشور را حل نمی کند
وی اضافه کرد: در ایام گذشته دل و تنم رنجور و گرفته بود از کار و گرفتاری بی خوابی ماه های اخیر که بر جسم علیل شد و دلم گرفته بود که باز شاهد مرگ های بیش از پیش مردمان کشور باشم و از همکارانم شرمسار شوم که ۱۴ ماه است تلاش می کنند که نفسی در سینه حبس نشود. روزهای سختی بر کشور گذشته است و همکارانم در مهار ۳ پیک سنگین کرونا حماسه بزرگی خلق کردند. در زمانی که دنیای ناجوانمرد ما را در تنگنا قرار داد و کف بزنند برای نظریه پرداز هایی که می گفتند کرونا تیر خلاص جمهوری اسلامی است ولی این آرزو را به گور بردند و دیدند این ملت غیور موجی را بعد از دیگری مهار کردند.
نمکی اشاره کرد: پیک جدید خلق شد، خیلی به کالبد شکافی عارضه نمی پردازم چون فکر می کنم پرداختن و واکاوی برخی پدیده ها جز ایجاد گسست و تشدید نامهربانی که هیچ کدام از ما قبول نداریم حاصلی برای این نظام نخواهد داشت و غصه ای به غصه رهبری اضافه خواهدنمود. یکی از چیزهایی که از آن پرهیز کردم این است که علاوه بر شرمساری از مردم و خوشنودی دشمنان قسم خورده، کسی را نرنجانم که جز هدایت و جوانمردی از او ندیدم بنا بر این واکاوی آنچه که گذشت مشکلی را حل نمی نماید. « هست در پس پرده گفت و گوی من و تو چون پرده برافتد نه تو مانی و نه من» این نزاع میان چپ و راست، اصلاح طلب و اصولگرا و... و من خدا را شکر می کنم که در این بازی ها نبودم. از این نمد پوسیده دنبال کلاهی برای فرق های تهی دوختن مشکلی از مشکلات کشور حل نمی کند.

نباید پیام های خوشنودکننده تهی را بدهیم که اگر واکسیناسیون صورت گیرد کرونا تمام است
نمکی اشاره کرد: این پیک سهمگین را مدت ها قبل برآورد کرده بودم و گفتم به همکارانم که خودرا برای بزرگترین و سهمگین ترین امواج اپیدمی تاریخ کشور آماده کنید البته این بدان معنا نیست که امواج سهمگین تر نخواهیم داشت چونکه این ویروس ناشناخته است و هنوز ابعاد ناشناخته ای دارد و هر کس می گوید آنرا خوب شناخته است نشانه جهل او است. هر کس میگوید با واکسیناسیون همه مشکلات حل خواهد شد این خبرها نیست نمی خواهم مردم را در خوف نگه دارم، بحث خوف و رجا باید مورد توجه قرار گیرد اما نباید پیام های خوشنود کننده تهی را بدهیم که اگر واکسیناسیون صورت گیرد کرونا تمام است، باید دانست که مدت های قابل توجه کرونا میهمان بشریت است و این مساله را به یاد داشته باشید.

مدیریت کرونا کاری فوق تخصصی است
نمکی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه یکی از استان های نمونه مدیریت کرونا است، افزود: ما در یک بلای خانمان سوز جدید گرفتاریم و آن هم ابتلای گسترده با ویروس موتاسیون یافته ای است که رحم بر پیر و جوان ندارد. نظام مقتدر NHS در انگلستان وجود دارد ولی ویروس جهش یافته توانست آنها را به زانو درآورد و باید بدانیم با چه موجود منحوسی روبرو می باشیم. آهنگ حرکت ویروس از آهنگ گام های قدرتمند ترین ساختارهای بهداشتی جهان تندتر است. تردید ندارم مدافعان سلامت کشور گرچه خسته و دلشکسته هستند و فکر میکردند بیشتر باید به تاب آوری آنها فکر می کردیم تا رفت و آمدها منطبق براین تاب آوری تنظیم شود اما نجابت این گروه و ایستادگی و تاب آوری آنها سبب شد ما در محاسباتمان گرفتار اشتباه شویم. امروز معتقدم گرچه این عزیزان خسته هستند و شهدای ذی قیمتی را از دست داده اند که نمی توان جای آنها را پر کرد اما ایستادند حتی در روزهایی که ماسک و گان نداشتیم پشت لباس هم می نوشتند « ما گر ز سر بریده می ترسدیم، در محفل عاشقان نمی رقصیدیم». همکاران من محکم تر شده و از نظر علمی، عالمانه تر رفتار میکنند. ما این روزها تجربه خوبی به دست آورده ایم. امروز بر خلاف روزهای ابتدایی میدانیم مریض کووید۱۹ درون ICU تا ۳۵ لیتر بر دقیقه اکسیژن لازم دارد. نمی توانم مریض کرونائی را ببرم در سوله و یا در جایی که اکسیژن کافی ندارد بستری کنم، مدیریت کرونا کاری فوق تخصصی است و همکاران من از این مرحله هم با لطف خدا عبور می کنند.

فارغ از هر دلخوری، نگاه سیاسی و نگاه به گذشته آماده خدمت هستیم
وزیر بهداشت اشاره کرد: دوستی با وجود سفارش های ما به سفر رفته بود و بعد از سفر بیمار شد. بهبود یافت و به من گفت از این خجالت کشیدم که در بیمارستان وقتی گفتم سفر بودم ذره ای در روحیه و برخورد طبیب اثر نگذاشت. این وظیفه ما است. ما از هیچ چاقو خورده ای در اورژانس نمی پرسیم چه کسی دعوا را آغاز نموده است ما از هیچکس نمی پرسیم تو به چه کسی رای داده ای، نمیپرسیم حکومت را قبول داری یا نه، ما گذشته فرد را به پای امروزش نمی گذاریم وظیفه ما گذشته نگری نیست ما برای سلامت فرد قسم خوردیم که تلاش نماییم. غم ما غم مردم است و غم خودرا نداریم. ما فارغ از هر دلخوری، نگاه سیاسی و نگاه به گذشته آماده خدمت هستیم. ما عهد بستیم که نگذاریم هیچ بیماری پشت درب بیمارستان ها بماند و نگذاشتیم دارویی نایاب شود با آنکه ارز کمتری از سالیان قبل گرفتیم و نگذاشتیم صفی برای تقاضای داروی مردم شکل گیرد. ما محکم ایستاده ایم و من آمدم به مردم بگویم حتی اگر سفر رفتند دیگر نوش جانتان که رفتید ما برای آنها در حال آماده سازی تخت و امکانات هستیم. نخواهیم گذاشت کسی عکسی از جمهوری اسلامی در شبکه های معاند بگذارد که مانند کشورهای دیگر بیماری پشت درب بیمارستان مانده باشد.
وی اضافه کرد: تا زمانی که دعای یک مادر شهید و نفس یک جانباز قطع نخاع در فصای جمهوری اسلامی جاری است آبروی جمهوری اسلامی حفظ می شود. غصه میخورم که همکارانم رنجور می شوند اما اضطراب عدم مدیریت مجموعه را هیچ گاه نداشته ام.

در خوزستان در مدیریت بیماری سرافراز شدیم
وزیر بهداشت از همکاران استانی درخواست نمود که بر اجرای پروتکل ها پافشاری شود. هرچه پروتکل ضعیف اجرا شود مریضی بر ما سوار خواهد شد. درمانگاه های سرپایی باید تقویت شود که بار بیماران بستری کم شود. در خوزستان برآورد عزیزان کمبود تخت بود ولی مِتودی در خوزستان رفتیم که تخت کم نیاوریم. خیلی ها منتظر بودند بگویند اینها قوم عرب را بستری نکردند. شاعر میگوید: «ترسم از ترکان تیرانداز نیست، طعنه تیرآورانم می کشد»، تعدادی از داخل خوراک به بیرون میفرستند. ما در خوزستان در مدیریت بیماری سرافراز شدیم.
وی با تاکید بر لزوم افزایش تست های تشخیصی، افزود: روزی ۲۵۰۰ تست در کشور انجام میدادیم که امروز به ۱۴۰ هزار تست رسیده است که خیلی زیاد است و کاری انرژی بر است اما هنوز خواهش می کنم تماسهای نزدیک افراد بیمار را مدیریت کنید. فراموش نکنید آموزش رکن مهمی در انتقال ویروس می باشد. این ویروس قدرت مبتلاشدن و کشندگی بالا دارد و جوانان و کودکان را گرفتار می کند. اما خوف بی جا در مردم ایجاد نکنید.

هفته دیگر هفته سخت تری است
نمکی اشاره کرد: هفته دیگر هفته سخت تری است. هفته پیش گفتم از مرز قرمز در خیلی جاها رد می شویم و به سیاهی خواهیم رفت، این یعنی بالاتر از سیاهی رنگی نیست نه اینکه ما در رنگبندی خود رنگ سیاه اضافه کرده باشیم برخی به غلط رنگ سیاه اضافه کردیم. در بیشتر شهرها به سمت فزون ترین میزان بیمار در طول تاریخ این چهار پیک می رویم و ترمز از دست خیلی ها در می رود. آمادگی تخت های بیمارستانی بسیار مهمست و ما هم حتما کمک خواهیم کرد. ما سال قبل حدود ۳۰۰۰ تخت ICU در کشور اضافه کردیم.
وزیر بهداشت، اظهار داشت: اعمال غیراورژانسی را مطلقا بستری نکنید چون تخت کم می آورید. با پیکی که در موارد سرپایی می بینم می دانم نسبت بستری استان تغییر خواهدنمود. در استان همدان شب عید هفت مریض داشتند و روز گذشته ۱۴۵۲ مریض بستری بودند. هر مریضی که ترخیص می شود باید پیگیری شود که در خانه بدحال نشده باشد. متاسفانه در ویروس جدید این نشان داده شده که در روز هشتم یا نهم یک پیک ناخوش در ریه ها به وجود می آید



1400/01/27
22:04:30
5.0 / 5
1023
تگهای خبر: آزمایش , آموزش , اورژانس , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است