یك متخصص انكولوژی عنوان كرد؛

سیر صعودی سرطان در ایران، تاكید بر انجام روش رادیوتراپی

سیر صعودی سرطان در ایران، تاكید بر انجام روش رادیوتراپی

دكتر میوه: مدیرعامل اولین مركز جامع انكولوژی و رادیوتراپی، اظهار داشت: هنوز زود است كه از سونامی سرطان در ایران خبر بدهیم، اما تعداد مبتلایان به سرطان در كشور رو به افزایش است.



به گزارش دكتر میوه به نقل از مهر، دكتر سید هادی مولانا در آئین رونمایی از مجهزترین و پیشرفته ترین دستگاه پرتودرمانی كشور كه با حضور مسئولان وزارت بهداشت و پزشكان متخصص در حوزه درمان سرطان برگزار شد، اظهار نمود: سرطان مبحث اصلی بهداشت و درمان كشور است و باید بیشتر از قبل مورد توجه همگان قرار گیرد.
وی با اشاره به اینكه در آینده ای نه چندان دور با بالا رفتن سن ایرانی ها میزان مبتلا شدن به سرطان هم افزایش می یابد، خاطرنشان كرد: هرچند هنوز خیلی زود است كه اصطلاح سونامی سرطان را برای كشورمان بكار ببریم، اما این حقیقت انكارناپذیر است كه بزودی تعداد مبتلایان به سرطان در كشور افزایش می یابد.
مولانا، آمار بیماران سرطانی كشور را نزدیك به ۹۰ هزار نفر اعلام نمود و اضافه كرد: مصرف بالای سیگار، الكل، مواد مخدر، چربی ها و سایر مواد مضر سبب شده ضریب مبتلا شدن به سرطان در ایران افزایش داشته باشد و این مساله لزوم توجه به پیشگیری و درمان صحیح و دقیق این بیماری را تبیین می كند.
مدیرعامل مركز جامع انكولوژی با تاكید بر اینكه نباید سرطان را بد تعریف كرد، اظهار داشت: ترس از سرطان از خود این بیماری بدتر است. ۵۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری است و ۵۰ درصد بیماران سرطانی هم در صورت تشخیص به موقع قابلیت درمان قطعی دارند.
وی با اشاره به اینكه تابحال با وجود مراكز متنوع درمان سرطان هیچ مركز جامعی برای آموزش، پیشگیری و درمان قطعی سرطان در كشور وجود نداشته است، تصریح كرد: از ۶ سال پیش برنامه ریزی كرده ایم تا مركزی تاسیس شود كه امكان ریشه یابی، تشخیص، پیشگیری و درمان این بیماری را داشته باشد و بنابراین مركز جامع انكولوژی و رادیوتراپی روشنا را راه اندازی كردیم كه روز گذشته با حضور متخصصان حوزه سرطان و مسئولان بهداشتی و درمانی كشور فعالیت رسمی خویش را شروع كرد.
مولانا، افزایش سطح آگاهی های جامعه درباره سرطان، آموزش و كنترل عوامل سرطان زا و تغییر نگاه عمومی به این بیماری را همچون اهداف خود و همكارانش در مجموعه روشنا دانست و اظهار نمود: در این مركز آزمایشگاه های تخصصی، بخش شیمی درمانی، كلینیك های تخصصی سرطان های مختلف همچون سرطان دستگاه گوارش، اورولوژی، بیماری های زنان و... تلاش می كنند به همه كسانی كه برای درمان سرطان از مرحله مشاوره تا پیشگیری، تشخیص و درمان نیاز به همراهی دارند یاری رساند.
وی با تاكید بر لزوم درمان هدفمند سرطان ادامه داد: یكی از روش های درمان این بیماری رادیوتراپی است و در صورتی كه با دستگاه های پیشرفته و مدرن صورت گیرد كمترین صدمه به بافت های غیر سرطانی وارد می گردد.
به گفته مولانا، روش رادیوتراپی IMRT مدرن ترین روش درمان سرطان است و با استفاده از این دستگاه در خیلی از موارد دیگر نیازی به جراحی برای درمان سرطان نیست. با عنایت به هزینه بالای این سبك درمانی ۲ تا ۵ درصد بیماران سرطانی جهت استفاده از این تكنیك به خارج از كشور سفر كرده و برای هر بار استفاده از این دستگاه رقمی معادل ۲۵۰ میلیون تومان می پرداختند كه با آغاز فعالیت این دستگاه در ایران علاوه بر جلوگیری از خروج ارز از كشور هزینه درمان هم به یك پنجم كاسته می شود.
وی با انتقاد از عدم حمایت دولت از بخش خصوصی، اضافه كرد: برای خرید هر دستگاه ۵ میلیون یورو بودجه لازم است و با هدف دسترسی ساده مردم به امكانات درمان سرطان دو دستگاه از این نمونه خریداری شد اما دولت هیچ حمایتی از روند توسعه روش های درمان توسط بخش خصوصی نمی كند و مجبور شدیم با وام های بانكی ۲۴ تا ۲۸ درصد بودجه لازم برای خرید این دستگاه های را تامین نماییم.
مولانا با اشاره به اینكه هزینه درمان سرطان بسیار بالاست، تصریح كرد: نباید استفاده از روش های مدرن درمان فقط به قشر مرفه جامعه محدود شود و همه مردم باید بتوانند از این تكنولوژی استفاده كنند اما متاسفانه بیمه ها زیر بار هزینه های درمانی IMRT نمی روند و دولت هم هیچ حمایتی نمی كند درحالی كه در خیلی از كشورهای پیشرفته كه در ۱۵ سال اخیر از این فناوری استفاده می كردند بیمه ها از درمان سرطان با این شیوه حمایت مالی كامل می كنند.
وی خاطرنشان كرد: هم اكنون تنها بیمه نیروهای مسلح با ۹۵ درصد پوشش بیمه ای هزینه های درمان با این روش را پذیرفته و سایر بیمه ها با عنایت به تاخیر ۱۲ماهه در پرداخت هزینه ها برای بخش خصوصی مقرون به صرفه نیست چراكه بانك ها اقساط خویش را ماهیانه دریافت كرده و حتی با چند روز تاخیر هم دیركرد می گیرند.
مدیرعامل این مركز تخصصی تشخیص و درمان سرطان با تاكید بر اینكه با امكانات موجود سالانه تنها ۳ هزار بیمار سرطانی می توانند از پرتودرمانی IMRT بهره برده و درمان شوند، اضافه كرد: دولت باید از بخش خصوصی حمایت كند تا زمینه درمان حدود ۸۷ هزار بیمار سرطانی باقی مانده هم فراهم گردد.
به گفته مولانا، راه اندازی این دستگاه در ایران امكان استفاده از مزیت های توریسم درمانی را هم فراهم می كند و خیلی از بیماران سرطانی كشورهای همسایه هم می توانند از مزایای این تكنولوژی در كشورمان بهره مند شده و ارزآوری گسترده ای در اقتصاد كشور رقم بخورد.
وی اضافه كرد: هم اكنون برخی بیماران مقیم كشورهای اروپایی به علت اینكه هزینه درمان در ایران بسیار پایین تر از اروپاست برای طی مراحل درمان بیماری خود به تهران و مركز روشنا رجوع می كنند و خوب است مسئولان دولتی با توجه دقیق به نقش توریسم درمانی در توسعه اقتصاد كشور در زمینه بهره گیری از این فرصت مغتنم برای دستیابی به اهداف كلان گردشگری سلامت بهره ببرند.
مولانا همینطور تصریح كرد: پیش از این بعضی از مراكز درمانی مدعی استفاده از این تكنولوژی بودند اما در حقیقت این اولین بار می باشد كه دستگاه مدرن پرتودرمانی با روش IMRT در ایران به بهره برداری می رسد و همه اپراتورها و كارشناسان در رابطه با این فناوری هم در سوئیس آموزش های تخصصی لازم را دیده اند.

1396/12/06
14:13:02
5.0 / 5
5305
تگهای خبر: بیمار , بیماری , درمان , سرطان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است