كنترل كرونا با گریه، التماس، یادداشت، گلایه و استوری!

كنترل كرونا با گریه، التماس، یادداشت، گلایه و استوری!

دکتر میوه: بوشهر کرونا نه با گریه و زاری و التماس کنترل می شود و نه با خبر و پست و استوری گذاشتن در فضای مجازی و یا یادداشت و گلایه... تناقض رفتاری و عملکردی نمی تواند ویروس به این پیچیدگی را کنترل کند. زمین گیر کردن ویروس به این خطرناکی نیاز به برنامه ریزی دقیق و برنامه های راهبردی و البته اجرای بسیار دقیق تر آن در نقطه به نقطه کشور دارد.


شاید همان روز که سفرهای نوروزی آزاد شد و مجوز سفر به شهرستان های زرد و آبی را گرفتیم تا آنها هم نارنجی و قرمز شوند باید می دانستیم که بعد از نوروز شاهد فاجعه در استان های با وضعیت زرد و آبی خواهیم بود چونکه افراد از نقاط قرمز و نارنجی به نقاط زرد و آبی رفته و ویروس هم با آنها سفر می کند و جابجا می شود. این بود قصه عجیب رشد صعودی کرونا در ایران...
این بی برنامگی و مدیریت ضعیف سفرها در نوروز آن هم برای زمین گیر کردن بیماری با این گستردگی و شیوع بالا و ویروسی که هزار چهره دارد و هر روز یکی را رو می کند به این سادگی ها هم نیست. وزیر بهداشت می گوید «در مورد کنترل سفرها کسی به حرف من گوش نکرد، امروز با گرفتاری بسیار سنگینی مواجه هستیم هنوز بستری ها در حد پیش بینی نیست و معین نیست که چه اتفاقی در انتظار ماست. او ادامه می دهد «اجازه ندادیم صف مرغ و تخم مرغ برای دارو تکرار شود و تامین کسری ها را از روز اول دنبال کردیم حتی باور نمی کردند واکسن تولید نماییم...» کاری نداریم به چند و چون حرف و حدیث ها و پیگیر جزئیات هم نمی شویم اما کلی بگوییم مگر تامین بهداشت و حفظ سلامت مردم از وظایف وزارت بهداشت نیست؟ پس چرا هنوز شاهد چنین اظهاراتی هستیم.

فاجعه غیرقابل جبرانی که نتیجه غفلت و عدم نظارت است
بررسی آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهد که طی ۱۰ روز اخیر (۷ تا ۱۶ فروردین ۱۴۰۰) به طور متوسط هر ساعت ۴۴۷ نفر در ایران مبتلا و حدودا ۵ نفر قربانی کرونا شده اند و در هر ساعت حدود ۳۴۰ نفر نیز بهبود یافته اند. کرونا در استان بوشهر هم دیوانه وار می تازد و جان های عزیز مردم را درگیر می کند اما همچنان مراسمات عروسی و عزای‎ چند صد نفری در حال برگزاری است. این نکته بسیار مهمست که چرا با وجود دانشتن خطرات بعدی و البته شرایط بحرانی کشور، اجازه برگزاری مراسم عروسی داده می شود و چرا برای لغو و یا عدم برگزاری مراسمات در امتداد کنترل اپیدمی اقدام سریع و جدی انجام نمی شود؟
ابلاغ و بخشنامه های در رابطه با رعایت پروتکلهای بهداشتی خوب است اما زمانی که ضمانت اجرا و بازدید و نظارت مستمر بر عملکرد واحدهای مختلف برای شناسایی تخلفات و عدول از قوانین و البته اعمال قانون، و جریمه –در صورت عدم اجرای قوانین و سرپیچی از دستورالعمل ها که تخلف محسوب می شود- وجود داشته باشد. همانطور که محمدتقی ایرانی، معاون سیاسی استاندار بوشهر روزهای گذشته در نشست ستاد مقابله با کرونا شهرستان بوشهر عنوان کرد: «نظارت بر رعایت پروتکل ها همچنان بصورت سخت گیرانه باید دنبال شود، با هرگونه عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی بدون تعارف برخورد خواهد شد برای اینکه اگر یک سر سوزن غفلت نماییم فاجعه غیرقابل جبران به وجود خواهد آمد. پس دستگاه های مربوطه با کسانی که دستورالعمل های بهداشتی و محدودیت های اعلام شده را رعایت نمی کنند بدون تعارف برخورد کنند.»

وضعیت جنگی، آرایش جنگی هم می خواهد
به گفته ی معاون استاندار بوشهر «در حال حاضر بوشهر گرفتار شرایط قرمز جنگ کرونائی شده، وضعیت فعلی استان بوشهر ناگوار و بسیار نگران کننده است که خروج از آن نیازمند اقدام فوری و جدی است. ویروس کرونا که زندگی عادی مردم جهان را مختل کرده است، گویا تمام شدنی نیست و همت همگانی مردم را می طلبد تا این داستان را به پایانی خوش نزدیک کند.»
محمدتقی ایرانی همین طور گفته است: «صدای آژیر قرمز در دوران دفاع مقدس که به صدا درمی آمد، معنا و مفهوم آن این بود که حمله هوایی صورت خواهد گرفت به پناهگاه ها بروید، هم اکنون بوشهر گرفتار شرایط قرمز جنگ کرونائی شده است. شرایط جنگی نیازمند نوع رفتار و برخورد در آن شرایط است، وضعیت جنگی، آرایش جنگی هم می خواهد، طبیعتاً در وضعیت کرونائی، برخی سخت گیری ها باید اعمال شود. وضعیت فعلی استان بوشهر ناگوار و بسیار نگران کننده است که خروج از این وضعیت نیازمند اقدام فوری و جدی است.»

ضعف کنترل و نظارت و وضعیت انفجاری کرونا در بوشهر
روز گذشته با بیان وضعیت قرمز شیوع ویروس کرونا در شهرستان های دشتستان و دیلم، بخش بیشتری از استان بوشهر در وضعیت قرمز قرار گرفت و بدین سان از شهرستان های ده گانه استان بوشهر، دشتستان، دیلم و بوشهر در وضعیت قرمز، گناوه، تنگستان، کنگان و عسلویه در وضعیت نارنجی و دشتی، جم و دیّر در وضعیت زرد کرونائی قرار دارند و طبیعتا این مناطق نیز با ادامه سفر و جابجایی افراد و به ویژه نیروی کاری بین شهرستان های قرمز و زرد و نارنجی به زودی به شرایط بحرانی چون بوشهر و دشتستان خواهند رسید.
در این میان نقش رئیس دانشگاه علوم پزشکی بعنوان دبیر ستاد کرونای استان بسیار پراهمیت و کلیدی است، جایی که می تواند باتوجه به اختیارات و البته مسئولیت مهمی که در مقابل سلامت و جان مردم بر عهده دارد نسبت به هر گونه اتفاق و بی توجهی به قوانین از برگزاری یک جلسه در ادارات تا مراسم عروسی و یا نادیده گرفتن و دور زدن قوانین واکنش صحیح نشان دهد و بدون معطلی برخورد لازم را انجام دهد تا شاهد تکرار رفتارهای غلط و بروز فاجعه ای همچون آنچه امروز شاهد آن هستیم نباشیم. اما ضعف کنترل و نظارت در زمینه مدیریت بیماری باعث شده در مدت زمان کوتاهی استان بوشهر به وضعیت انفجاری رسیده و شاهد افزایش و رشد صعودی مبتلاشدن به ویروس کرونا و انواع جهش یافته آن باشیم.

عبور از موج چهارم بیماری کرونا
حالا که کرونای انگلیسی، برزیلی، عراقی و انواع مختلف ویروس بگفته مسئولین منحوس در جای جای کشور دست افشانی می کند و مردم بی پناه مظلوم تر از همیشه با مشکلات عدیده اقتصادی و اجتماعی در معرض مستقیم مبتلاشدن و مرگ مظلومانه قرار دارند باز هم می شود چاره ای اندیشید و از مدیریت بیماری در سالی که گذشت –در ایران و جهان- درس گرفت و اقدامات بهتر و نتیجه بخش تری را امتحان کرد. همانطور که حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور و رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا گفته است: «امروز باید به تجربه مقابله با بیماری کرونا طی یک سال و اندی اخیر به مثابه فرصت نگاه نماییم و برای عبور از موج چهارم بیماری کرونا باید از تجربه گذشته نهایت استفاده را داشته باشیم و در این راه در نظر داشته باشیم که رمز موفقیت همراهی و همدلی مردم است.»

انباشت مقررات و تصمیم گیری جدید و اختلال در روند مقابله با بیماری
معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه رسالت کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی مدیریت بیماری کرونا تصمیم سازی برای ستاد ملی کروناست؛ عنوان کرده: «باید این مساله را در نظر داشته باشیم که انباشت مقررات و تصمیم گیری جدید چه بسا موجب اختلال در روند کار مقابله با بیماری می شود و برای همین نباید نگاه مان به ایجاد طرح های جدید باشد و بایستی از ظرفیت های موجود نهایت استفاده را ببریم و در صورت نیاز طرح موجود اصلاح گردد.»
وی در این خصوص اظهار داشت: «بازدهی طرح ها برای ما مساله مهمی است و برای همین باید انرژی مان را روی طرح هایی گذاریم که بیشترین نقش را در مهار بیماری منحوس کرونا داشته است. باید محدودیت ها به سمت شهرهایی برود که روند افزایشی بیماری را تجربه می کنند و اجازه ندهیم بیماری در این شهرها اوج گیری پیدا کند.»

شکست مکرر ما از کرونا
با این حال در نقاط مختلف شهرستان ها و البته روستاها با وجود شرایط بحران و وضعیت خطرناک شیوع کرونا، باز هم شاهد تجمعات و مراسمات هستیم. ضمن اینکه در خیلی از ادارات نیز قوانین و پروتکلهای مربوط به دورکاری و مصوبات ستاد مبارزه با کرونا اجرا نشده است. امروز نظارت و پیگیری و کنترل وضعیت اجرای پروتکل ها و مصوبات حلقه گمشده ی زنجیره مبارزه با کرونا است و همین مورد نیز –اشکال در اجرا با وجود وضع برخی قوانین درست- سبب شکست مکرر ما از کرونا می شود.




منبع:

1400/01/17
12:33:27
5.0 / 5
1032
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است