یك متخصص طب سنتی بیان كرد؛

سفارش های تغذیه ای برای جلوگیری از گرمازدگی

سفارش های تغذیه ای برای جلوگیری از گرمازدگی

دکتر میوه: یک متخصص طب سنتی، بر مصرف میوه و سبزیجات و نوشیدنی های خنک برای جلوگیری از گرمازدگی در ایام گرم سال تاکید نمود.



علیرضا یارقلی، در گفتگو با خبرنگار مهر درباب تغذیه مناسب فصل تابستان، اظهار داشت: در این فصل سفارش می شود افراد از غذاهای سرد و تر مانند آب دوغ خیار و نان، پنیر و هندوانه بهره برده و از مصرف غذاها و نوشیدنی های گرم پرهیز کنند.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: استفاده از نوشیدنی هایی مانند خاکشیر که برطرف کننده خشکی و خارش پوستی، بهبود دهنده معده و روشن و صاف کننده پوست است به همراه کمی آب لیموی به ویژه بامداد ها و بصورت ناشتا سبب رفع عطش و گرمازدگی در فصل تابستان خواهد شد.
وی بیان کرد: تخم شربتی نیز مقوی دستگاه گوارش است و از گرسنگی کاذب جلوگیری می کند و بمنظور لاغری و کاهش وزن نیز سفارش می شود؛ تخم شربتی ضد سرطان بسیار خوبی است و دارای فیبر بالایی بوده و از بروز دیابت نوع دو نیز پیشگیری می کند، مصرف این شربت ربطی به سردی و گرمی هوا ندارد اما در تابستان سبب خنک شدن و کاهش عطش می شود البته باید به این نکته اصرار کرد که افراد دارای معده سرد و مزاج سرد و تر در مصرف شربت های خنک زیاده روی نکنند.
یارقلی درباب مصرف دو میوه هلو و شلیل در این فصل عنوان کرد: هلو و شلیل با مزاج سرد و تر دو میوه محبوب فصل تابستان هستند که زود هضم و کم کالری تر از بقیه میوه ها هستند و دارای آنتی اکسیدان های بالایی بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایانی می کنند.
وی اظهار نمود: استفاده از هندوانه بعنوان رقیق کننده خون که دارای ویتامین A، B و C است بعنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و جهت سلامت پوست و مو بسیار مفید بوده اما خوردن آن بصورت ناشتا به ویژه در هوای گرم و بعد از صرف غذا سفارش نمی گردد.
این متخصص طب سنتی اشاره کرد: گلاب نیز یکی از نوشیدنی های بسیار عالی در فصل گرماست که می توان جهت رفع تشنگی و عطش از آن استفاده نمود.
یارقلی با اشاره به خواص بی شمار کاهو اظهار داشت: کاهو با طبیعتی سرد و تر جز سبزیجات تصفیه کننده خون است که آهن بسیار زیادی دارد و در درمان کم خونی مؤثر است و مصرف آن در فصل تابستان بسیار سفارش می شود.
وی عنوان کرد: در فصل تابستان مصرف شربت سکنجبین، لیمو، هندوانه، آبغوره و میوه های تر (ترش و شیرین) مانند آلو، آلبالو و گیلاس در کنار نوشیدنی های خنک می توانند حرارت بدن را کاهش داده و رطوبت را به بدن برسانند.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: افراد از مصرف غذاهایی مثل فسنجان، گردو، کنجد به سبب مزاج شأن در این فصل پرهیز کنند چونکه سبب عوارضی مانند فشار خون می شوند.
وی در آخر اشاره کرد: مصرف میوه بسیار پرطرفدار طالبی که سرشار از آب است در این فصل بسیار سفارش می شود چونکه این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم است و تنظیم کننده متابولیسم بدن است اما لازم است افراد به این نکته توجه ویژه ای کنند و این میوه را بین دو وعده غذایی و با معده خالی مصرف نکنند همین طور افراد دیابتی در مصرف این میوه باید جانب اعتدال را رعایت نمایند.


منبع:

1400/04/01
09:35:42
5.0 / 5
1076
تگهای خبر: درمان , دستگاه , سرطان , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است