مهر بررسی می كند؛

کسب درآمد با جان مردم

کسب درآمد با جان مردم

به گزارش دکتر میوه مداخلات بین رشته ای در حرفه پزشکی، یکی از مهم ترین چالش های حوزه سلامت کشور است که ترکش های آن در ابتدا متوجه مردم می شود و در ادامه، جایگاه جامعه پزشکی را متزلزل می سازد.



به گزارش دکتر میوه به نقل از مهر، مرگ مهرنوش جعفری دختر ۱۹ ساله اهوازی در حین عمل زیبایی باردیگر مبحث بی توجهی به مداخلات افراد فاقد صلاحیت در حرفه پزشکی را به مسؤلان مربوطه گوشزد کرد. زیرا، مرگ این دختر جوان، آخرین حادثه تلخ از این دست اتفاقات نخواهد بود، اگر نخواهیم اقدامی عاجل برای برخورد با این قبیل تخلفات صورت دهیم.
دختری که در آغازین ماه های جوانی و ورود به دانشگاه به سبب سهل انگاری و بی مسئولیتی چند نفر، خیلی زود دست از آرزوهای خود کشید و در بستر سرد خاک آرمید.
شاید تا دیر نشده باید این پرونده مورد بررسی و تحقیق و تفحص قرار گیرد تا مشخص شود که آیا خطای پزشکی بوده یا قصوری سر زده است. در عین حال، شاید بتوان گزینه سوم هم در کنار خطا و قصور قرار داد و آن، «مداخله افراد فاقد صلاحیت در حرفه پزشکی» است.
بررسی های میدانی و گزارش های کشوری نشان میدهد که بروز عارضه و مرگ و میر بر اثر مداخلات افراد فاقد صلاحیت در رشته تخصصی، به شکلی هست که نیازمند بررسی دقیق از جانب مسؤلان سازمان نظام پزشکی باشد. زیرا، صدور پروانه حرف پزشکی در اختیار این سازمان صنفی است و اساسا مسؤلان این سازمان باید پاسخگوی این قبیل اتفاقات ناگوار در حرفه پزشکی هستند.
فرهاد سلطانی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، دلیل مرگ دختر جوان اهوازی را ناشی از عارضه تزریق داروی بیهوشی با دوز بالا در یک کلینیک زیبایی اعلام نموده بود!
سوال اینجاست که آیا چنین خطایی در مورد تزریق دارو و ایست قلبی اگر متخصص وجود داشت، رخ می داد؟ یا این که در واقع دختر جوان اهوازی به دست افراد غیر متخصص و در یک مطب فاقد امکانات احیا، گرفتار ایست قلبی تنفسی و مرگ مغزی شده است؟!
نکته مهم این که چرا باید اجازه داد برخی مطب ها با تابلوی کلینیک زیبایی فعالیت کنند و سبب گمراهی مردم شوند. در حالیکه تخصص این نوع خدمات زیبایی را ندارند و نتیجه آن می شود، مرگ مهرنوش جعفری که وارد چنین کلینیکی شده است. اساسا مدیران سازمان نظام پزشکی باید پاسخ بدهند که چنین اقداماتی از جانب برخی پزشکان، با چه مجوزی صورت می گیرد و اگر تخلف است، چرا برخورد نمی گردد و اگر مجاز هستند، یکبار برای همیشه به دعوای بین رشته ای در حرفه پزشکی آخر دهد.
محمد خردمند معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی، با عنوان این مطلب که انجام اعمال مجاز در مطب ها شامل همه پزشکان شامل پزشک عمومی و متخصص می شود، گفته است که مطب قابل اجاره دادن نیست و تمامی مسئولیت ها در مطب متوجه پزشک است و باید مشخص شود چرا بدون حضور پزشک، اجازه داده شده که این کار صورت گیرد. اساساً کارهایی مثل تزریق ژل و بوتاکس در مطب قابل انجام است، اما مطب جای عمل لیپوساکشن و تزریق چربی نیست. زیرا، عارضه هایی به دنبال دارد که نمی توان در مطب چنین عملی را انجام داد.
مدیران سازمان نظام پزشکی، باید بپذیرند که چنین تخلفاتی در گوشه گوشه کشور رخ می دهد و همیشه شاهد تلنبار پرونده هایی از قصور و خطاهای پزشکی هستیم. اما، دخالت افراد فاقد صلاحیت در رشته های تخصصی را باید جدی تر گرفت و با آن برخورد کرد. زیرا، باتوجه به گسترش تبلیغات اعمال زیبایی و گرایش مردم به این قبیل خدمات، شاهد می باشیم که برخی پزشکان غیر متخصص باتوجه به درآمدزا بودن این قبیل خدمات، به عرضه خدمات زیبایی در مطب پرداخته و مردم را گرفتار طمع خود می کنند.
به نظر می رسد، یک جای کار اشکال دارد و آن هم، نگران نبودن افراد فاقد صلاحیت است که در رشته های تخصصی دخالت می کنند و عرضه خدماتی را عهده دار می شوند که مستلزم داشتن مدرک دانشگاهی و تخصص است. این که قرار باشد به طمع کسب درآمد، دست از خدمت در رشته خود کشید و به سراغ رشته تخصصی رفت، حوادثی همچون مرگ دختر جوان اهوازی را رقم می زند.
محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، با عنوان این مطلب که باید با ضوابط و معیارهای دقیق نسبت به رصد و عدم رعایت اخلاق حرفه ای همت گماشت، اظهار داشت: در هیأت های عالی انتظامی باید بحث اخلاق در شاغلین حرف پزشکی جدی گرفته شود و این مورد به آگاهی جامعه پزشکی رسانده شود. همانگونه که خیلی از افراد جامعه پزشکی در مورد موارد جلوگیری از قصور و تقصیر، دقت و وسواس را رعایت می کنند، باید در زمینه رعایت موارد اخلاقی هم اهتمام جدی داشته باشند.
وی اشاره کرد: ضروریست در آینده نزدیک با جدی گرفتن موضوعات اخلاق حرفه ای شاهد کاهش قصور و تقصیرات و همینطور جلوگیری از عدم رعایت شئونات حرفه ای باشیم.
شاید طرح این مورد از طرف رئیس سازمان صنفی جامعه پزشکی کشور، خود گواه این حقیقت باشد که بعضی از پزشکان، اخلاق حرفه ای را نادیده گرفته و به عرصه هایی از پزشکی ورود می کنند که تخصص آنرا ندارند. فقط به جهت اینکه کسب درآمد بیشتری داشته باشند، در حالیکه جان مردم را به خطر می اندازند.


منبع:

1400/08/24
23:33:06
5.0 / 5
523
تگهای خبر: پزشك , خدمات , دانش , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است