عضو كمیته علمی كشوری كووید ۱۹؛

سرعت انتقال اومیکرون ۲ برابر دلتا است

سرعت انتقال اومیکرون ۲ برابر دلتا است

عضو کمیته ی علمی کشوری کووید ۱۹، با عنوان این مطلب که سویه اومیکرون شاید تلفیقی از یک ویروس سرماخوردگی و دلتا باشد، اظهار داشت: سرعت انتقال این ویروس نسبت به جهش دلتا، حداقل ۲ برابر بیشتر است.


به گزارش دکتر میوه به نقل از مهر، مجید مختاری عنوان کرد: سویه اومیکرون با سرعت در دنیا گسترش یافته و گسترش پیدا می کند. طبق پیشبینی ها تا اواخر این ماه میلادی در اغلب کشورهای دنیا، این سویه گزارش می شود. در عرض چند روز، تشخیص این سویه در آفریقای جنوبی به ۱۰۰ درصد موارد رسید. وی ادامه داد: هم اکنون تعداد افرادی که با سویه اومیکرون درگیر و وارد بخش مراقبت های ویژه شده اند و احتیاج به اکسیژن درمانی پیشرفته داشته اند، خیلی کم بوده است و مطالعاتی که انجام شده نشان داده افرادی که مبتلا به ویروس جهش یافته اُمیکرون بوده و وارد بیمارستان شده اند، اولاً بیماری خفیف داشته اند، ثانیاً بالای ۷۰ تا ۸۰ درصد از آنها واکسینه نشده بودند و تعداد افراد واکسینه و آنهایی که دُز یادآور تزریق کرده بودند، به صورت بسیار معناداری، بسیار کم بوده اند و این افراد احتیاج به اکسیژن هم نداشته اند. عضو کمیته فنی واکسیناسیون کووید ۱۹ خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت آفریقای جنوبی شدیداً تاکید می کند که با وجود این که امکان کشندگی اُویکرون امکان دارد پایین تر باشد اما رفتار این ویروس در کشورهای مختلف می تواند متفاوت باشد. مجامع بین المللی شدیداً به تمام پروتکلهای بهداشتی همچون استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری و عدم حضور در تجمع ها سفارش دارند. مختاری خاطرنشان کرد: در آفریقای جنوبی حدود ۲۴ درصد از جمعیت واکسینه شده اند که اغلب آنها سن بالای ۵۰ سال داشته اند و به احتمال قوی، تزریق واکسن به این افراد کمک کرده است که درگیر بیماری نشوند. وی ادامه داد: این سویه بسیار جدید است و به احتمال زیاد در تمام دنیا و شاید هم در ایران پخش شده و علائمی مانند سرماخوردگی، کمی تب، بدن درد و سرفه خشک دارد که امکان دارد افراد حتی به پزشک هم رجوع نکنند. در این سویه تا کنون شاهد از دست دادن حس بویایی و چشایی و حالت های شدید حمله به ریه و بستری شدن سریع بیماران در بخش مراقبت های ویژه، نیستیم اما با وجود خوشبینی باید واقع بین باشیم و پروتکلهای بهداشتی را بیشتر از قبل، رعایت نماییم. عضو کمیته ی علمی کشوری کووید ۱۹ تصریح کرد: پوشش واکسیناسیون و تزریق دُز سوم و یادآور که با تلاش همگانی به آن رسیده و از نظر واکسیناسیون در کنار بهترین کشورهای دنیا هستیم بخصوص در گروههای مختلف همچون کودکان و نوجوانان باید تقویت شود تا از این مرحله هم عبور نماییم. اگر ویروس ضعیف شده باشد، همه ما خوشحال خواهیم بود. وی تصریح کرد: از جهش های آینده ویروس کرونا اطلاعی نداریم. هم اکنون شاید اومیکرون ضعیف باشد اما امکان دارد که به سرعت جهش دیگری شناسایی شود که حتی کشنده تر از دلتا باشد ازاین رو اصلاً نباید سپرهای رعایت پروتکل ها را پایین بیاوریم. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: تمام بیمارانی که ضعف سیستم ایمنی دارند مانند بیماران دیالیزی، افرادی که کورتون درمانی می شوند، بیمارانی که درمان های مختلف سرطان را دریافت می کنند و بیمارانی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند، باید بیشتر مراقب باشند. ویروس جهش یافته اومیکرون توانسته بالای ۲۷۰ روز در بیمارانی که سیستم ایمنی آنها سرکوب شده، ماندگار شود و جهش های مختلفی داشته باشد. او در آخر اضافه کرد: برای تشخیص ویروس جهش یافته اومیکرون در کشور باید بیشتر بر روی بیمارانی که ضعف سیستم ایمنی دارند و داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند، متمرکز شویم.

1400/09/28
12:09:20
5.0 / 5
560
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است - از فواید شگفت‌انگیز میوه‌ها برای پیشگیری از بیماری‌ها گرفته تا ایده‌های خلاقانه برای مصرف آنها در رژیم غذایی، همه چیز در دکتر میوه پیدا می‌شود.