دبیر كمیته علمی كشوری مقابله با كرونا خبر داد

ساخت ۲ واکسن ایرانی ضد امیکرون، در انتظار مجوز کمیته اخلاق در پژوهش

ساخت ۲ واکسن ایرانی ضد امیکرون، در انتظار مجوز کمیته اخلاق در پژوهش

دبیر کمیته ی علمی کشوری مقابله با کرونا ضمن اشاره به اقدام ایران برای تولید واکسن ضد سویه اُمیکرون کرونا، اظهار داشت: دو شرکت داخلی، مطالعات خویش را برای تولید واکسن ضد اُمیکرون به پایان رسانده و وارد مرحله بالینی شده اند که در صورت تایید کمیته ملی اخلاق در پژوهش، فاز بالینی این دو شرکت به سرعت در کشور انجام می شود.


به گزارش دکتر میوه به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا جماعتی در حاشیه پنجاه و نهمین نشست کمیته ی علمی کشوری کرونا که در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار شد اظهار داشت: هم اکنون در بخش های بستری و مراقبت های ویژه، تمامی بیماران مبتلا به اُمیکرون یا گرفتار نقص سیستم ایمنی هستند، زمینه بدخیمی دارند، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند و یا افرادی هستند که متاسفانه واکسن تزریق نکرده اند و با درگیری نسبتا وسیع ریوی، بستری و تحت مراقبت قرار دارند.
وی اضافه کرد: در جلسه مذکور گزارش هایی از سویه اُمیکرون و موارد کووید۱۹ در اطفال و گروه سنی کمتر از ۱۸ سال، عنوان شد. برخی از افرادی که در بخش های بستری و مراقبت های ویژه اطفال بستری شده اند، در سنین پایین بوده اند؛ ازاین رو توصیه و تاکید کمیته ی علمی کشوری کرونا بر تقویت واکسیناسیون مادران آبستن است.
وی اضافه کرد: لازم است که واکسیناسیون مادران آبستن حتما به صورت کامل صورت گیرد و اثبات شده که واکسیناسیون مادران آبستن می تواند سبب ایجاد ایمنی در خود این افراد و فرزندان شان تا چندماه پس از تولد شود و همین مساله باعث می شود که گرفتاری اطفال در سنین پایین تر بر اثر اُمیکرون به میزان زیادی کاهش پیدا کند.
دبیر کمیته ی علمی کشوری کرونا با اشاره به اینکه در نشست مذکور در مورد ضرورت تقویت بخش های مراقبت های ویژه کودکان(PICU) و نوزادان(NICU) بحث هایی عنوان شد، اظهار داشت: مقرر شد که تعداد این تخت های بیمارستانی در مراکزی که دارای بخش های NICU و PICU هستند توسط معاونت درمان وزارت بهداشت افزایش یابد. سفارش بر وبینارها و کلیپ های آموزشی توسط کمیته ی علمی کشوری کرونا و معاونت درمان برای آشنایی بیشتر با درمان کووید۱۹ در گروه سنی پایین برای متخصصان اطفال و بیهوشی که در بخش های مراقبت های ویژه اطفال و نوزادان مشغول به کار هستند، عنوان شد.
جماعتی تصریح کرد: امروز نماینده سازمان غذا و دارو در کمیته ی علمی عنوان نمود بعد از تهیه پروتکلهای مربوطه توسط سازمان غذا و دارو برای ساخت واکسن ضد سویه های جدید، دو شرکت داخلی، مطالعات خویش را برای تولید واکسن ضد اُمیکرون به پایان رسانده و وارد مرحله بالینی شده اند که در صورت تایید کمیته ملی اخلاق در پژوهش، فاز بالینی این دو شرکت به سرعت در کشور انجام می شود و این نشان داده است که ایران همزمان با کشورهای پیشرفته و شرکتهای مطرح واکسن سازی در دنیا، ساخت این واکسن را شروع کرده است.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: هم اکنون در موج ششم بیماری کرونا با سویه اُمیکرون در کشور قرار داریم و تجمع افراد در مراکز واکسیناسیون می تواند عامل انتشار ویروس باشد. بنابراین سفارش بر این شد که واکسیناسیون فعال در دستور کار وزارت بهداشت قرار گیرد البته معاونت بهداشت وزارت بهداشت، شرایط واکسیناسیون فعال را فراهم نموده و این کار در چارچوب طرح شهید سلیمانی و با مشارکت نیروهای مردمی و بسیج در حال انجام می باشد که احتیاج به تقویت واکسیناسیون فعال در کشور وجود دارد.
دبیر کمیته ی علمی کشوری مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: بحث هایی در مورد مرخصی پنج روزه نیروهای بهداشتی و درمانی در صورت مبتلا شدن به اُمیکرون و نوع حفیف آن مطرح شده بود که چرا پنج روز؟ در مطالعات انجام شده، این نکته اثبات شده که ویروس اُمیکرون بر خلاف دلتا و انواع دیگر سویه ها، خیلی زودتر از بدن پاک می شود و پس از ۵ روز اگر فرد علایم خفیف یا بدون علامت باشد و زمینه بیماری های بدخیمی نداشته و تحت درمان داروهای سرکوب کننده ایمنی و در سنین بالا نباشد، ویروس از بدن پاک می شود و به همین دلیل، مدت پنج روز در نظر گرفته شده است.



1400/11/18
11:52:38
5.0 / 5
482
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است