صرع درمان پذیر است؟

صرع درمان پذیر است؟

دکتر میوه: به اعتقاد تعدادی از متخصصان مغز و اعصاب، صرع بیماری نیست بلکه نشانه ای از یک بیماری است که هشدار می دهد قسمتی از مغز، کارش را به درستی انجام نمی دهد.


به گزارش دکتر میوه به نقل از ایسنا، قدیمی ها درباره ی صرع، فکر و خیال های عجیب وغریبی داشتند، اما این روزها دیگر همه می دانند که این بیماری نه دست پخت جن زدگی است و نه زاییده‌ی سحر و جادو. به ضعف اعصاب و بیماریهای روانی هم هیچ ارتباطی ندارد. نگاهی سطحی به فهرست تاریخی مبتلایان به این بیماری نشان میدهد که صرع سبب کندذهنی یا افت حافظه هم نمی شود.
صرع چیست؟ صرع فقط تشنج نیست؛ بلکه یکی از علل تشنج است. اما تا اسم صرع به میان می آید همه به یاد حمله صرع می افتند و این تصویر در ذهن شان نقش می بندد که «فردی ناگهان کنترلش را از دست می دهد، روی زمین می افتد و دست وپایش را بی اراده به این سو و آن سو پرتاب می کند» اما در حقیقت این نشانه ها، فقط مربوط به یک نوع از انواع بیماری صرع است. به اعتقاد تعدادی از متخصصان مغز و اعصاب، صرع بیماری نیست، بلکه نشانه ای از یک بیماری است که به ما می گوید قسمتی از مغز، کارش را به درستی انجام نمی دهد.
هر تشنجی صرع نیست وقتی مغز کارش را درست انجام می دهد، یک رشته از امواج الکتریکی مانند جریان الکتریسیته در راه اعصاب مغزی به جریان درمی آید. زمانی که در راه این امواج، جرقه ای نابجا به وجود بیاید فرد گرفتار تشنج می شود. در حقیقت مکان بروز این جرقه است که تعیین می کند ما با چه نوع تشنجی روبرو می باشیم. دقت کنید که هر تشنجی لزوما به مفهوم صرع نیست و تشنج ممکنست به دلایلی مثل تب، افت قند خون، کمبود اکسیژن و... نیز رخ دهد.
صرع چگونه به وجود می آید؟ بااینکه وراثت در بروز صرع بی تأثیر نیست، اما عوامل دیگری نیز در بروز آن مؤثرند. ضربه هایی که در دوران حاملگی به جنین وارد می شود، فشار سر جنین به هنگام زایمان و حتی بعضی عفونت های زایمانی می توانند منجر به بروز صرع در بدو تولد شوند. بعد از تولد نیز تصادف، ضربه های مغزی و تعدادی از عفونت ها شایع ترین علت های مبتلاشدن به این بیماری هستند.
درمان صرع خوشبختانه این بیماری یکی از قابل کنترل ترین بیماریهای عصبی است که داروهای بسیاری برای کنترل و درمانش شناخته و معرفی شده است. درمان دارویی صرع از سال ۱۸۷۵ با کشف اثر ضد تشنجی برمیدپتاسیم آغاز شد. این دارو تا ۷۰ سال مؤثرترین داروی درمان صرع بود تا اینکه کم کم داروهای دیگری به میدان آمدند.
بنابر اعلام گروه آموزش و ارتقای سلامت، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، بعد از درمان دارویی، بطور معمول در ۷۰ درصد موارد حملات صرع بطور کامل کنترل می شوند، در ۱۰ درصد موارد شدت و تناوب حملات کاهش پیدا می کند و تنها در ۲۰ درصد موارد حمله ها کنترل نمی شوند. مهم ترین نکته در درمان دارویی صرع، طولانی بودن دوره درمان است. انتخاب دارو و برنامه دارویی کاملا به شرایط بیمار و نظر پزشک بستگی دارد.




منبع:

1401/11/06
15:00:10
5.0 / 5
358
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است