معجونی برای رفع عطش، کنترل وزن و تقویت خلق وخو

معجونی برای رفع عطش، کنترل وزن و تقویت خلق وخو

دکتر میوه: با شروع روزهای گرم سال، آب دوغ خیار به عنوان یک غذای ساده و خنک، می تواند بهترین همراه شما برای روبرو شدن با گرما و تامین سلامت بدن باشد.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، در ایام گرم سال که دمای هوا به شدت بیشتر می شود و بدن در معرض کم آبی، خستگی و گرمازدگی قرار می گیرد، مصرف غذاهای خنک، سبک و سرشار از مواد مغذی اهمیت ویژه ای پیدا می کند و در این بین، آب دوغ خیار به عنوان یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی، جایگاه خاصی در سفره های تابستانی دارد. این غذای ساده که از ترکیب دوغ (ماست رقیق شده با آب)، خیار تازه، سبزیجات معطر همچون نعناع، شوید، ترخون، مرزه و گاه ریحان، به همراه مغز گردو، کشمش و نان خشک تهیه می شود، نه فقط عطش را به خوبی فرو می نشاند بلکه سرشار از فواید بی شمار برای سلامتی است. آبدوغ یکی از غذاهای سنتی ایران می باشد که در تابستان طرفداران خاص خودرا دارد و گلوی آدم را تازه می کند. همین طور برطرف کننده عطش است. بیشتر آنرا به عنوان ناهار یا عصرانه استفاده می نمایند. مواد اصلی آن ماست، آب و خیار است و بنا به سلیقه سبزی، کشمش، خامه، گل محمدی، نعناع خشک و.. هم به آن اضافه می کنند. اگر تزیین آن زیبا باشد حتی برای پذیرایی از میهمان نیز مناسب می باشد. اگر در تهیه آب دوغ خیار از تمام گروههای مواد غذایی استفاده شود، می توان به یقین رسید که این غذا سالم ترین و مناسب ترین غذای فصل گرما به شمار می آید.

آبرسانی مؤثر و تامین الکترولیت های ضروری

آب دوغ خیار با داشتن محتوای بالای آب و الکترولیت ها، به تامین آب از دست رفته بدن در اثر تعریق کمک کرده و مانع از بروز علایم کم آبی نظیر سرگیجه، ضعف و کاهش تمرکز می شود. وجود سدیم، پتاسیم و کلسیم در ترکیب آن، تعادل الکترولیتی بدن را حفظ می نماید و از گرمازدگی پیشگیری می کند. استفاده از گردو نیز بسیار سفارش می شود، برای اینکه پتاسیم، فسفر و اسیدفولیک از شاخص ترین مواد مغذی آن محسوب می شود. این مغز پرچرب، کلسترول بد خون را کاهش داده و به سبب غنی بودن از ویتامین ها منجر به رفع سستی و خستگی می شود. در کل مخلفات گوناگونی که در این غذا به کار رفته، آنرا به غذایی کامل مبدل کرده و از تمامی مهم تر آنکه در مقایسه با غذاهای دیگر نیاز به طبخ نداشته و عوارض ناشی از حرارت پخت را به همراه ندارد.

بهبود سلامت دستگاه گوارش

وجود باکتری های پروبیوتیک در دوغ سبب بهبود عملکرد دستگاه گوارش شده و سلامت روده ها را تقویت می کند، در صورتیکه فیبر موجود در خیار نیز به حرکات منظم روده و رفع یبوست کمک می نماید. این ترکیب، یک راه حل طبیعی برای بهبود هضم و جذب مواد مغذی محسوب می شود. مصرف مقادیر زیاد سبزیجات در این غذا می تواند فیبر، ویتامین ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن را تامین کند و نعنا و ریحان موجود در آن ضد نفخ و ضد سوزش معده بوده و عوارض گوارشی ندارد، تربچه آن سرشار از ویتامینC و ید می باشد و به سبب وجود گوگرد خاصیت ضدعفونی کننده دارد.

کاهش دمای بدن و ایجاد حس خنکی

به سبب طبع خنک و سبک خود، آب دوغ خیار دمای داخلی بدن را کاهش داده و حس آرامش و شادابی ایجاد می کند، که این خاصیت در ایام گرم تابستان بسیار دلپذیر و مفید می باشد. مصرف این غذا خصوصاً در هنگام اوج گرما می تواند از بروز گرمازدگی و خستگی مفرط پیشگیری کند.

منبعی غنی از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها

سبزی های معطر و خیار موجود در این غذا سرشار از ویتامین C، ویتامین K و آنتی اکسیدان ها هستند که با تقویت سیستم ایمنی بدن، آنرا در مقابل استرس و بیماریها مقاوم تر می سازند. همین طور این ترکیبات به جوان سازی پوست و پیش گیری از پیری زودرس کمک می کنند.

کمک به کنترل وزن و بهبود خلق وخو

یکی دیگر از خاصیت های مهم آب دوغ خیار، خاصیت سیرکنندگی آن در عین کم کالری بودن است؛ این غذا می تواند گزینه مناسبی برای افرادی باشد که بدنبال کنترل یا کاهش وزن هستند، چونکه با بوجودآوردن احساس سیری طولانی مدت از پرخوری جلوگیری می کند. همین طور مصرف این غذا به بهبود خلق وخو و کاهش اضطراب نیز کمک می نماید، برای اینکه غذای سبک و خنک اثری مثبت بر آرامش روانی دارد.

نکات مهم در مصرف آب دوغ خیار

برای بهره مندی بهتر از خواص این غذای سنتی، سفارش می شود از دوغ کم نمک یا بدون نمک استفاده کنید. در صورت تمایل به افزایش ارزش غذایی، می توان مغزیجاتی مانند گردو و کشمش را به آن افزود. همین طور مصرف آن به عنوان یک وعده غذایی کامل یا میان وعده سالم در برنامه غذایی تابستانی بسیار مفید خواهد بود. باتوجه به تمام این فواید، آب دوغ خیار نه فقط یک تجربه ی دلپذیر از طعم و خنکی به ارمغان می آورد، بلکه قدمی مؤثر در راستای حفظ سلامت و تعادل بدن در فصل تابستان شمرده می شود. این نوشیدنی-غذای سنتی ایرانی می تواند هم عطش را برطرف کند، هم به شادابی و طراوت جسم و روان کمک کند و هم یک گزینه ی سالم و مغذی برای روزهای داغ سال باشد.


منبع:

1404/03/21
11:10:17
5.0 / 5
29
تگهای خبر: باكتری , بیمار , بیماری , پروبیوتیك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است - از فواید شگفت‌انگیز میوه‌ها برای پیشگیری از بیماری‌ها گرفته تا ایده‌های خلاقانه برای مصرف آنها در رژیم غذایی، همه چیز در دکتر میوه پیدا می‌شود.