بیشتر سرطان های کبد قابل پیشگیری می باشند

بیشتر سرطان های کبد قابل پیشگیری می باشند

دکتر میوه: یک مطالعه جهانی جدید نشان میدهد که 60٪ از موارد سرطان کبد با اجتناب یا درمان عوامل خطر بزرگ قابل پیشگیری می باشند.



به گزارش دکتر میوه به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، این عوامل خطر شامل عفونت هپاتیت ویروسی، مصرف الکل یا تجمع خطرناک چربی در کبد در رابطه با چاقی است.
دکتر «استفن چان»، نویسنده اول مطالعه از دانشگاه هنگ کنگ، اظهار داشت: «این یافته فرصتی عظیم برای کشورها برای هدف قرار دادن این عوامل خطر، ممانعت از موارد سرطان کبد و نجات جان انسان ها را برجسته می کند.»
همانطور که تیم چان خاطرنشان می کند، بدخیمی های کبد به عنوان ششمین سرطان شایع در سرتاسر جهان و سومین علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان رتبه بندی می شوند.
برخی از کشورها بسیار بالاتر از سایرین تحت تأثیر قرار گرفته اند: خصوصاً چین، بالاتر از ۴۰٪ از موارد سرطان کبد در جهان را به خود مختص کرده است، که عمدتا به سبب بیماری گسترده هپاتیت B است.
در این گزارش آمده است که بدون مداخله بیشتر، انتظار می رود موارد سرطان کبد تا سال ۲۰۵۰ در سطح جهان حدودا دو برابر شود و به بالای ۱.۵ میلیون مورد در سال برسد.
وقتی سرطان به اندام تصفیه کننده خون بدن لطمه می رساند، درمان آن می تواند بسیار دشوار باشد.
دکتر «جیان ژو» از دانشگاه فودان چین، یکی از نویسندگان این گزارش، اشاره کرد: «این بیماری یکی از چالش برانگیزترین سرطان ها برای درمان است و میزان بقای پنج ساله آن حدودا از ۵ تا ۳۰ درصد متغیر است. اگر اقدام فوری برای معکوس کردن این روند انجام نشود، در ربع قرن آینده با خطر دو برابر شدن مواردابتلا و مرگ و میر ناشی از سرطان کبد مواجه خواهیم بود.»
بسیاری از موارد سرطان کبد قابل پیشگیری می باشند.
یکی از علل قابل پیشگیری، بیماری کبدی استئاتوز در رابطه با اختلال متابولیک (MASLD) است- تجمع آهسته و پیوسته چربی در کبد که بیشتر با چاقی مرتبط می باشد.
به گفته پژوهشگران، تا یک سوم از مردم در سرتاسر جهان به صورتی MASLD مبتلا هستند و با افزایش میزان چاقی، انتظار می رود موارد این بیماری نیز افزایش یابد.
دکتر «هاشم السراج»، نویسنده ی همکار این گزارش از کالج پزشکی بیلور در هوستون، اشاره کرد: «زمانی تصور می شد که سرطان کبد عمدتا در بیماران دچار هپاتیت ویروسی یا بیماری کبدی در رابطه با الکل رخ می دهد. با این وجود، امروزه افزایش نرخ چاقی، عامل خطر رو به ازدیادی برای سرطان کبد است که عمدتا به سبب افزایش موارد چربی اضافی در اطراف کبد است.»
این تیم اظهار داشت که کوشش های بهتر برای واکسیناسیون مقابل هپاتیت B و غربالگری (و درمان) هپاتیت C می تواند میزان سرطان کبد را حتی بیشتر کم کند.
تشخیص و درمان MASLD نیز کمک خواهدنمود.
السراج اظهار داشت: «یک رویکرد برای شناسایی بیماران در معرض خطر بالای سرطان کبد، گنجاندن غربالگری لطمه کبدی در اقدامات معمول مراقبت های بهداشتی برای بیماران در معرض خطر بالای MASLD، مانند افراد دچار چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی است.»
وی افزود که حمایت بیش از رژیم های غذایی سالم و ورزش منظم نیز می تواند مفید باشد.
حتی کاهش ۲ تا ۵ درصدی موارد سرطان کبد در سال می تواند به این معنا باشد که تا سال ۲۰۵۰ می توان از ۹ تا ۱۷ میلیون مورد جدید سرطان کبد در سرتاسر جهان جلوگیری کرد که به مفهوم نجات جان بیش از ۱۵ میلیون نفر است.


منبع:

1404/05/15
10:14:59
5.0 / 5
20
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است - از فواید شگفت‌انگیز میوه‌ها برای پیشگیری از بیماری‌ها گرفته تا ایده‌های خلاقانه برای مصرف آنها در رژیم غذایی، همه چیز در دکتر میوه پیدا می‌شود.