شهریاری:

تحریمها مانع واردات دارو می شوند

تحریمها مانع واردات دارو می شوند

به گزارش دکتر میوه، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به مشکلات ناشی از تحریمها اظهار داشت: منابع دلاری برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی داریم اما تحریمها مانع تأمین می شوند.



حسینعلی شهریاری در گفتگو با گزارشگر مهر در اصفهان با اشاره به اینکه بودجه سلامت امسال نسبت به سال ۱۴۰۳ دو برابر شد، اظهار داشت: سال جاری بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه سلامت بوده؛ البته به سبب تحریمها مشکلاتی داریم. منابع دلاری برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی وجود دارد اما تحریمها حتی در عرصه دارو و تجهیزات هم برای ما محدودیت به وجود آورده است.
وی با تاکید بر ضرورت تمرکز بر پیشگیری به جای درمان، در رابطه با برنامه کمیسیون بهداشت برای تأمین بودجه مقاوم سازی و بازسازی حدود ۴۰ هزار تخت بیمارستانی فرسوده، اظهار داشت: باید بیشتر روی پیشگیری و بهداشت تمرکز کنیم؛ یعنی به سمتی برویم که نگذاریم مردم بیمار شوند. باید کاری نماییم که افراد کمتر به بیماری مبتلا شوند. به جای این که صِرف تخت بیمارستانی اضافه نماییم.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به این که هم اکنون بیشتر از ۵۰ درصد جمعیت کشور گرفتار اضافه وزن یا چاقی هستند، تصریح کرد: این مساله عامل اصلی خیلی از بیماریها همچون سرطان ها، فشار خون بالا و دیابت است.
شهریاری تغییر سبک زندگی را یکی از ریشه های اصلی این مشکلات دانست و اظهار داشت: به سبب مشکلات معیشتی خیلی از بانوان شاغل هستند، آقایان گاهی شیفت های طولانی کار می کنند و در خانه حضور ندارند؛ بنابراین خانواده ها مجبور شدند به کودکانشان فست فود بدهند. این غذاهای آماده برای سلامت مضرند و سبب چاقی می شوند.
وی اضافه کرد: ما از آن سبک زندگی سالم و غذاهای خانگی که مادرانمان تهیه می کردند فاصله گرفته ایم و الان بیشتر بسمت مصرف فست فود رفته ایم که عوارض زیادی به همراه دارد، بدین جهت باید این مسایل را کم کم اصلاح نماییم و پیشگیری را در اولویت قرار دهیم و این موضوعی است که سال ها پیش رهبر معظم انقلاب هم بر ضرورت توجه به سبک زندگی سالم تاکید نمودند.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تمرکز صرف بر درمان، بر لزوم ارتقاء سواد سلامت و خودمراقبتی تاکید کرد و اظهار داشت: وزارت بهداشت تنها حدود ۲۵ درصد مسئولیت سلامت جامعه را بر عهده دارد و سایر نهادها همچون محیط زیست، سازمان استاندارد، آموزش و پرورش، دانشگاه ها و رسانه ها هم باید در این مورد ایفای نقش کنند.
شهریاری به آلودگی هوا به عنوان یکی از فاکتورهای مهم مرگ ومیر اشاره نمود و اضافه کرد: آلودگی هوا سالانه سبب مرگ ۵۰ تا ۵۹ هزار نفر در کشور می شود که این مساله مستقیم به عملکرد نهادهای در رابطه با محیط زیست بستگی دارد.
وی با اظهار امیدواری نسبت به اصلاح تدریجی این مشکلات، تصریح کرد: همکاری جمعی همه دستگاهها برای بهبود وضعیت سلامت جامعه ضرورت دارد.


منبع:

1404/09/22
09:40:17
5.0 / 5
15
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است - از فواید شگفت‌انگیز میوه‌ها برای پیشگیری از بیماری‌ها گرفته تا ایده‌های خلاقانه برای مصرف آنها در رژیم غذایی، همه چیز در دکتر میوه پیدا می‌شود.