سخنگوی وزارت بهداشت اعلام كرد

نیاز ۱۰۰۰ میلیاردی وزارت بهداشت برای مقاوم سازی بیمارستان های تهران

نیاز ۱۰۰۰ میلیاردی وزارت بهداشت برای مقاوم سازی بیمارستان های تهران

دكتر میوه: قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به اینكه ۹۵ درصد موارد فوتی در حوادث ناشی از تخریب ساختمان ها است، اظهار داشت: با اقدامات انجام شده در طرح تحول نظام سلامت توانستیم آمار بیمارستان های فرسوده را به ۴۷ درصد كاهش دهیم.



به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا، دكتر ایرج حریرچی در همایش روز ملی ایمنی در برابر زلزله و كاهش اثرات بلایای طبیعی كه در وزارت بهداشت برگزار شد، ضمن تشكر از تلاش های پرسنل اورژانس كشور در زلزله كرمانشاه، اظهار داشت: ساده اندیشی است كه فكر نماییم بعد از این، حادثه ای رخ نخواهد داد. ازاین رو مبحث مهم این است كه میزان آمادگی بیمارستان ها را با شاخص های علمی دنیا افزایش دهیم. البته باید توجه كرد كه وزارت بهداشت در خلال اجرای برنامه طرح تحول نظام سلامت، میزان بیمارستان های فرسوده را در كشور به ۴۷ درصد كاهش داد، اما این كار كافی نیست.

وی با اشاره به اینكه در سال ۸۶، ۸۷ درصد مراكز درمانی شهر تهران فاقد خصوصیات مقاومتی بودند، اضافه كرد: با تلاش های انجام شده در خلال این سال ها، این میزان به ۷۵ درصد رسیده است و هدف گیری ما برای سال ۱۴۰۰، رسیدن بیمارستان های فاقد خصوصیات مقاومتی به ۴۵ درصد است. هم اكنون می بینیم كه خیلی از بیمارستان ها و مراكز درمانی مهم تهران قدیمی هستند. بعنوان مثال انستیتو كانسر در دهه ۳۰، بیمارستان ولیعصر (عج) در دهه ۵۰، بیمارستان شریعتی در دهه ۵۰، بیمارستان طالقانی در سال های پیش از انقلاب تولید شده اند و باز هم مراكز درمانی اینچنینی در شهر تهران وجود دارند.

حریرچی ادامه داد: ایمنی كلی بیمارستان های كشور در سال ۹۲ به میزان ۳۴ درصد بوده است و این آمار در سال ۹۶ به ۴۸ درصد افزایش یافته است. همینطور میزان ایمنی سازه ای بیمارستان های كشور از ۳۶ درصد از سال ۹۲ به ۴۷ درصد در سال ۹۶ ارتقا پیدا كرده، در عین حال میزان ایمنی غیرسازه ای هم از ۳۶ درصد در سال ۹۲ به ۵۰ درصد در سال ۹۶ و ایمنی عملكردی هم از ۲۸ درصد در سال ۹۲ به ۴۷ درصد در سال ۹۶ افزایش پیدا كرده است. ازاین رو ارتقای این شاخص ها قدم بسیار مهمی است، اما كافی نیست.

وی با اشاره به اینكه عمده مشكلات ما در مراكز درمانی و بیمارستان ها در حوزه ایمنی سازه ای است، اظهار داشت: متاسفانه در چند روز اخیر در تهران زلزله ای رخ داد و همه دیدیم كه ترافیك خیابان ها را قفل كرد و تراكم زیادی در پمپ بنزین ها بوجود آمد. اگر زلزله ای جدی در تهران اتفاق افتد، دسترسی سیستم اورژانس كشور دچار مشكل می گردد و امكان خدمت رسانی فراهم نخواهد بود. باید بدانیم كه حل این مشكل نیازمند عزم ملی است.

قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی بعد از حوادث اظهار داشت: بعد از سونامی ژاپن حتی یك مورد عكس جنازه، نشان دادن مجروحان و انتشار ناامیدی در رسانه هایشان وجود نداشت، اما در كشور ما نخستین سوالی كه بعد از حادثه پرسیده می شود، تعداد كشته ها و زخمی هاست. این اخبار منفی جامعه ای را كه دچار شوك شده، بیشتر شوك زده می كند. دوستان ما فكر می كنند اگر شدت حادثه را بیشتر نشان دهند، موثرتر است؛ در حالیكه باید مسائل را واقع بینانه مطرح نماییم.

وی با اشاره به اینكه یكی از افتخارات وزارت بهداشت در زلزله كرمانشاه این بود كه از روز ششم حادثه، شبكه بهداشتی و درمانی را به صورت ۱۰۰ درصد در منطقه مستقر كردیم، اضافه كرد: روز اول حادثه ۳۵ تیم بهداشتی به همراه وسایل مورد نیاز بهداشتی در منطقه حضور بهم رساندند. همینطور در این حادثه متاسفانه ۱۱ مادر آبستن فوت شدند، اما از بعد از حادثه تا كنون حتی یك مادر آبستن هم فوت نشده است. در عین حال تولد نوزادان در محل هم یكی از دستاوردهای خوب نیروهای اوژانس بود.

وی با تاكید بر ضرورت استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد برای امداد رسانی در مواقع بروز حادثه ای چون زلزله اظهار داشت: سازمان های مردم نهاد باید با استفاده از سرمایه های اجتماعی شان بعد از حوادث در شهرهای مختلف حضور داشته باشند و حتی توزیع برخی وسایل هم با همین گروه ها باشد. در عین حال ما باید نقشه های منطقه ای مناطق حادثه خیز را داشته باشیم و نقاط امن را هم شناسایی نماییم. در عین حال انجام مانورهای دور میزی و داخل منزلی هم بسیار حائز اهمیت است كه همین گروه های مردم نهاد می توانند آنها را برگزار كنند.

حریرچی با اشاره به اینكه ما باید آموزش های عمومی و تخصصی برای مقابله با حوادث در لحظه وقوع عرضه دهیم، اظهار داشت: این كار می تواند از جانب سفیران سلامت پیش رود؛ به طوریكه هر خانه ای یك سفیر سلامت داشته باشد و بتواند این مسائل را مطرح و درباره آنها برنامه ریزی كند.

حریرچی با اشاره به اینكه ۹۵ درصد موارد فوتی ما در كشور بعد از بروز حوادث طبیعی ناشی از تخریب ساختمان هاست و باید این مشكل را حل نماییم، اظهار داشت: بروز زلزله طبیعی است، اما عدم آمادگی ما برای مقابله با آن غیرطبیعی است. پیشنهادم این است كه در این زمینه به طور سالانه نشست های ملی برگزار نماییم تا نقاط ضعف و قوت مان را شناسایی نماییم. ما در نشست اخیر شورای عالی سلامت در حضور رئیس جمهور، ۶۹ شاخص عدالت در سلامت را تصویب كردیم تا توسط سازمان برنامه و بودجه و سازمان آمار كشور احصا شود و سپس این شاخص ها را منتشر نماییم تا نقاط ضعف و قوت مان را بشناسیم.

حریرچی با اشاره به اینكه متاسفانه در بعضی بیمارستان ها و بخصوص در بعضی شهرهای بزرگ به علت محدودیت منابع و قدیمی بودن مراكز، آمادگی لازم برای مقابله با بحران ها وجود ندارد، اظهار داشت: متاسفانه پیش بینی می نماییم كه در شهرهای بزرگ با عنایت به عدم آمادگی زیرساختی و مشكلات فرهنگی نتوانیم خدمات را به سرعت به مردم عرضه نماییم. بعنوان مثال در تهران دیدیم كه با یك حادثه همه مناطق دچار گره ترافیكی شد. ازاین رو باید آمادگی های لازم را تولید نماییم. صدا وسیما هم باید پروتكل هایی را از قبل تعیین كند و آنها را به مردم آموزش دهد. البته در این زمینه تقسیم كارهایی انجام شده اما مانور طبیعی كه در تهران رخ داد نشان داد كه در نقطه ایده آل نیستیم. ما برای تهران برآورد هزینه ۱۰۰۰ میلیاردی را برای رسیدن به كف استانداردهای بیمارستانی داشته ایم. باید توجه كرد كه در شهرهای بزرگ علاوه بر ریزش ممكن است مشكلاتی چون سوختگی هم داشته باشیم.

قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به كمبود بیمارستان در كشور اظهار داشت: باید توجه كرد كه بیمارستان های موجود هم ممكن است مقاومت لازم را نداشته باشند. ما از نظر تعداد تخت در میان ۲۲ كشور منطقه، رتبه دوازدهم را داریم و این اصلا زیبنده نیست. ازاین رو هم با كمبود تخت مواجهیم و هم در ایمنی آنها مشكل داریم.

وی با اشاره به اینكه در تهران در ۷۵ درصد موارد بیمارستان هایی كه باید مقاوم سازی شوند، فاقد ارزش مقاوم سازی هستند، اضافه كرد: در دوره قبل شهرداری تهران طرح جامعی را آماده كردیم تا هم بتوانیم تخت های بیمارستانی جدید بسازیم و هم در نقاط پیرامونی بیمارستان ها، دسترسی زمینی و هوایی تولید نماییم كه امیدواریم این طرح پیش رود.




1396/10/05
19:21:13
5.0 / 5
5120
تگهای خبر: اورژانس , بیمار , تولید , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است