رژیم غذایی نامناسب، عامل ۲۰ درصد از مرگ و میرهای جهان

رژیم غذایی نامناسب، عامل ۲۰ درصد از مرگ و میرهای جهان

به گزارش دكتر میوه متخصصان ضمن اخطار نسبت به این كه سالانه میلیون ها نفر به علت مصرف زیاد شكر، نمك و گوشت جان خویش را از دست می دهند، اعلام نمودند كه از هر پنج مرگ و میر در جهان یك مورد به علت رژیم غذایی ضعیف رخ می دهد.


به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا، سازمان ملل متحد برآورد كرده است كه حدود یك میلیارد نفر در سراسر جهان به سوتغذیه دچارند و نزدیك به دو میلیارد نفر هم اضافه وزن دارند.
اما آخرین مطالعه در مورد روند رژیم غذایی جهانی كه در مجله "لنست" انتشار یافته است، نشان داده است كه حدودا در تمامی ۱۹۵ كشور مورد مطالعه، مردم رژیم غذایی نامناسبی داشته و مصرف زیاد مواد غذایی ناسالم و مصرف كم و نگران كننده مواد غذایی سالم تر در بین آنها رواج دارد.
برای مثال میانگین مصرف جهانی نوشیدنی های شیرین شده ۱۰ برابر بیشتر از میزان سفارش شده و میانگین مصرف جهانی سدیم هم ۸۶ درصد بیشتر از میزان ایمن برای هر فرد برآورد شده است.
این مطالعه كه روند بیماری ها میان مردم را بین سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۷ میلادی بررسی نموده است، نشان داده است كه مصرف غلات كامل، میوه ها، آجیل ها و دانه ها برای داشتن یك سبك زندگی سالم در خیلی از مردم جهان بسیار پایین است.
مطالعه اخیر از آن حكایت می كند كه از ۱۱ میلیون مرگ و میر ناشی از رژیم غذایی نامناسب، بیماری های قلبی-عروقی كه اغلب ناشی از چاقی بوده یا به علت چاقی تشدید می شوند، بزرگ ترین قاتل به حساب می آید.
این مطالعه هم چنین این باور را كه رژیم غذایی نامناسب، بیشتر از هر عامل خطر دیگری مسوول مرگ و میرها در جهان است، تصدیق كرده است.
ارزیابی های متخصصان نشان داده كه عوامل خطر اصلی در رژیم های غذایی نامناسب، مصرف زیاد سدیم یا مصرف كم غذاهای سالم می باشد.
این مطالعه تفاوت های بسیاری را در مرگ و میرهای مربوط به رژیم های غذایی میان كشورهای مختلف برجسته ساخته است؛ به صورتی كه ازبكستان با میزان ۱۰ برابری مرگ و میرهای مبتنی بر رژیم غذایی نسبت به اسراییل كه پایین ترین میزان مرگ و میرها را به خود اختصاص داده، با بیشترین خطر در این زمینه مواجه می باشد.
در ماه ژانویه سال جاری میلادی (۲۰۱۹)، گروهی از متخصصان خواستار تغییری چشم گیر در رژیم غذایی مردم جهان شدند.
بر اساس گزارش به تازگی انتشار یافته، جمعیت جهان باید مصرف گوشت قرمز و شكر را به حدود نصف مصرف كنونی و مصرف سبزیجات، میوه ها و آجیل ها را به منظور پیشگیری از همه گیر شدن چاقی در سراسر جهان و پیشگیری از تغییرات اقلیمی "فاجعه بار" به دو برابر مصرف كنونی برسانند.
بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، متخصصان هم چنین خاطرنشان كرده اند كه نابرابری اقتصادی عامل انتخاب رژیم غذایی ضعیف در خیلی از كشورها است؛ به صورت میانگین دستیابی به مصرف پنج وعده میوه و سبزیجات در روز كه پزشكان سفارش می كنند، معادل دو درصد از درآمد یك خانوار در یك كشور ثروتمند به حساب می آید، اما این میزان در كشورهای فقیرتر به بیشتر از نیمی از درآمد یك خانوار می رسد.



1398/01/16
16:13:58
5.0 / 5
4491
تگهای خبر: ارزیابی , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است