سالمندان خویش را بازنشسته ندانند

سالمندان خویش را بازنشسته ندانند

به گزارش دكتر میوه عضو فرهنگستان علوم پزشكی ضمن تاكید بر سلامت جسمانی در سالمندان اظهار داشت: افراد سالمند نباید خویش را بازنشسته بدانند و تا حد امكان و توانایی تحرك داشته باشند.



به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا، دكتر غلامحسین باهر درباره بهداشت روان سالمندان اظهار نمود: بر مبنای آنچه كه در فرهنگستان علوم پزشكی و استانداردهای بین المللی تعریف شده، سلامت بر چهار پایه جسمانی، روانی، اجتماعی، اخلاقی و معنوی استوار است. ازاین رو سلامت اجتماعی بعنوان یكی از ابعاد سلامت هر فرد باید مورد توجه قرار گیرد. اگر فردی بر مبنای عدالت در جایگاه مطلوب اجتماعی قرار بگیرد از سلامت اجتماعی برخوردار می باشد. در واقع اگر یك انسان سالمند یا بازنشسته شرایط جسمانی خوبی داشته باشد و از بیمه های اجتماعی برخوردار و در جامعه مورد احترام و تكریم اطرافیان باشد و نسبت به زمان كارمندی اثرات مثبت و معنوی بر جامعه داشته باشد دارای سلامت اجتماعی است.

عضو فرهنگستان علوم پزشكی با تاكید بر سلامت جسمانی در سالمندان اظهار داشت: افراد سالمند نباید خویش را بازنشسته بدانند و تا حد امكان و توانایی تحرك داشته باشند و با فعالیت های سازنده و مثبت در اجتماع حضور یابند تا با حفظ سلامت جسمانی قدم مثبتی در رسیدن به سلامت اجتماعی بردارند.

باهر درباره جلوگیری از افسردگی در پیری اظهار داشت: یك سالمند قبل از رسیدن به درجات بالای پیری یا كهنسالی باید امكانات و انگیزه های كافی در زندگی برای خود ایجاد كند. برای مثال باغچه كوچكی داشته باشد یا به كتاب خوانی مبادرت ورزد تا از كار افتاده نشوند چون كه احساس بیهودگی به سرعت فرد را به افسردگی می كشاند.

وی افزود: همكاری با سازمان های مردم نهاد و خدمت مثبت به انسان هایی كه مشكلاتی برای آنها ایجاد شده، سبب می شود كه حس مثبت در سالمندان شكل بگیرد و آنها را از گوشه گیری نجات دهد.

عضو گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشكی به نقش افراد درمقابل سالمندان اشاره نمود و اظهار داشت: اطرافیان سالمند باید انجام بعضی از فعالیت ها را به او بسپارند یعنی به او مسئولیت واگذار كنند تا حس بیهودگی را از افراد مسن دور كنند همینطور باید برای سالمندان امكانات ورزشی را فراهم و تا حد امكان آنها را از خانه نشینی دور كرد.

باهر كه در یك برنامه رادیویی صحبت می كرد، فعالیت های گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشكی را شرح داد و توضیح داد: اتاق فكری در این سازمان شكل گرفته كه اندیشمندان، روانشناسان و متخصصان با برگزاری جلساتی راه های حفظ نهاد خانواده و پیشگیری از فروپاشی آنرا مورد بررسی قرار می دهند. از آنجایی كه سالمندی از خانواده نشات می گیرد می توان با اقدامات بموقع از صدمه هایی كه امكان دارد در آینده متوجه سالمندان باشد جلوگیری كرد.

وی در انتها به تحول سریع از سنت به مدرنیته در جامعه ایران و صدمه های ناشی از آن اشاره نمود و اظهار داشت: دو فرهنگی شدن خانواده ها مشكلات عدیده ای را در جامعه بوجود آورده است. ازاین رو افراد بزرگتر باید بیش از حد در امور فرزندان خود مداخله نكنند و در صورت پرسش پاسخگوی كوچكترها باشند و تجربیات خویش را در اختیار آنها قرار دهند.




1398/06/25
13:41:23
5.0 / 5
4539
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , زندگی , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است