ارتباط قند و نشاسته با بی خوابی

ارتباط قند و نشاسته با بی خوابی

به گزارش دكتر میوه پزشكان در یك آزمایش جدید دریافتند زنان مسنی كه مصرف بالای شیرینی و نان سفید دارند، بیشتر احتمال دارد به بی خوابی مبتلا شوند.


به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا، یك مطالعه روی بیشتر از ۵۰ هزار زن بالای ۶۰ سال در آمریكا نشان داد مصرف غلات فرآوری شده و مواد قندی با كمبود خواب مرتبط می باشد.
متخصصان دانشگاه كلمبیا در نیویورك اعلام نموده اند: مصرف بالای قند می تواند سطح قند خون را به حدی تغییر دهد كه بدن آغاز به ترشح هورمون هایی كند كه این هورمون ها سبب بیدار نگه داشتن افراد می شود. هم چنین كمبود خواب امكان دارد سبب شود افراد بیشتر هوس خوردن مواد شیرین و هله و هوله بكنند.
اما زنان در این مطالعه هم چنین ۱۶ درصد بیشتر احتمال مبتلا شدن به شكلی بی خوابی را در صورت مصرف غذاهای ناسالم داشتند.
نتایج این مطالعه به اهمیت توجه به نوع رژیم غذایی برای افرادی كه از بی خوابی رنج می برند، اشاره دارد. در نتیجه برای پیشگیری از مبتلا شدن به بی خوابی بهتر است از مصرف بالای شیرینی ها و نان سفید خودداری نماییم.
بر طبق این مطالعه شیرینی ها و كربوهیدرات های تصفیه شده كه شامل نان، كیك، شیرینی و ماكارونی است، می توانند بر خواب شخص تاثیر بگذارند اما علت این مورد هنوز معلوم نیست.
به قول محققان امكان دارد تغییرات هورمونی مسوول این مورد باشد. هنگامی كه قند خون به سرعت بالا می رود، بدن با آزاد كردن انسولین واكنش نشان داده است و در نتیجه افت قند خون می تواند منجر به ترشح هورمون هایی مانند آدرنالین و كورتیزول شود كه می توانند در خواب اختلال ایجاد كنند.
زنان در این مطالعه قبلاً یائسگی را پشت سر گذاشته بودند و شاخص گلیسمی رژیم غذایی آنها توسط محققان اندازه گیری شده بود. شاخص گلیسمی تاثیر مواد غذایی بر قند خون شخص را اندازه گیری می كند. غذاهایی با میزان چربی یا پروتئین بالا دارای شاخص قند خون پایین تر از كربوهیدرات ها و قندهایی هستند كه سبب افزایش قند خون می شوند.
در این مطالعه زنان با بالاترین نمرات شاخص گلیسمی در رژیم غذایی، ۱۱ درصد بیشتر از زنان با پایین ترین میزان شاخص گلیسمی گرفتار بی خوابی بودند. آنها همینطور ۱۶ درصد بیشتر در دوره پیگیری سه ساله مطالعه گرفتار نوعی جدید از بی خوابی شدند.
خانمهایی كه رژیم غذایی آنها حاوی مقادیر بیشتری از سبزیجات، فیبر و میوه های كامل (نه آبمیوه) بود، كمتر به بی خوابی گرفتار بوده و احتمال ابتلای آنها هم كمتر بود. باآنكه میوه های كامل حاوی قند هستند اما هم چنین حاوی فیبر هستند كه افزایش فشار خون را به حداقل می رساند.
به نوشته روزنامه دیلی میل، متخصصان سفارش می كنند افراد با مشكلات مربوط به بی خوابی، رژیم غذایی خویش را اصلاح كرده و كمتر غذاهای قندی و هله و هوله مصرف كنند.




منبع:

1398/10/02
23:32:25
5.0 / 5
3520
تگهای خبر: آزمایش , پروتئین , پزشك , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است