شربت های طب سنتی برای پیشگیری از گرمازدگی

شربت های طب سنتی برای پیشگیری از گرمازدگی

به گزارش دکتر میوه فصل گرما که فرا می رسد همه به دنبال نوشیدنی هایی برای کم کردن عطش خود هستند اما میتوان به جای نوشابه های پرضرر از نوشیدنی های خنک طب سنتی استفاده نمود.


به گزارش دکتر میوه به نقل از ایسنا، در فصول گرم سال به علت شدت گرمای هوا، قوت هاضمه معده کاهش می یابد؛ ازاین رو باید از غذاها و نوشیدنی های سبک که هضم راحتی دارند بهره برد.
بنابر اعلام دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، در ادامه به دستور تهیه شربت هایی جهت استفاده در ایام گرم اشاره می شود:
شربت زرشک ابتدا یک کیلو شکر و ۴ لیوان آب را روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید و کمی غلظت پیدا کند، سپس یک کیلو زرشک پاک شده را به این شهد اضافه کنید. بعد از آنکه کمی جوشید شعله را کاملا کم کرده و در این زمان گلاب و سایر عرقیجات را اضافه کنید. حالا حرارت را کاملا کم کرده و دم کنی روی قابلمه قرار دهید، بعد از مدت کوتاهی آنرا خاموش و صاف کرده و اجازه دهید خنک شود. زرشک مقوی معده گرم مزاجان است و سبب رفع تشنگی می شود اما مصرف زیاد این شربت برای افراد با غلبه سردی و ضعف سیستم عصبی مناسب نمی باشد.
شربت عناب ابتدا ۸۰۰ گرم عناب خشک را زخمی کنید و ۱۲ ساعت در آب بخیسانید. سپس آنها را در ۴ لیتر آب بجوشانید تا بپزد. سپس عناب ها را له کرده و مایع به دست آمده را صاف کرده و شکر در آن بریزید و باردیگر کمی بجوشانید تا شربت عناب به دست آید. هنگام احتیاج به مصرف نیم استکان از آنرا در یک لیوان آب خنک حل کرده و بیاشامید.
این شربت برای پاکسازی و تصفیه خون بسیار مفید می باشد. همینطور افرادی که به علت غلبه خلط دم، حجامت می کنند بهتر است پیش از حجامت به مدت ۱۵ روز از این شربت میل کنند. مصرف عناب و در بعضی موارد شربت آن در افرادی که معده های سرد و بیمار دارند سبب نفخ می شود؛ در این صورت میتوان از کمی عسل بهره برد.
شربت تمرهندی تمرهندی تازه را از هسته و لیف های آن پاک کنید و در مقدار مناسب آب ریخته و بگذارید شب تا بامداد بماند. سپس در حرارت ملایم جوشانده تا تمرهندی کاملا پخته و له شود. سپس شربت به دست آمده را صاف نموده و هم وزن تمرهندی، قند اضافه کنید و بگذارید تا به قوام بیاید.
مقدار مصرف این شربت 70 گرم در هر وعده است که همراه با آب به میزان دلخواه میل می شود. این شربت باعث تسکین تهوع ناشی از صفرا و لینت شکم شده و سبب کاهش عطش می گردد و صفرا و اخلاط سوخته را از بدن دفع می کند.
ماءالشعیر طبی بنابر اعلام دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، ۷۵ گرم جوی پوست کنده سالم را با ۱۰ لیوان آب با حرارت ملایم آهسته بجوشانید تا وقتی که جوها به حالت شکفته و کاملا پخته برسند. این زمان به صورت متوسط ۴۰ تا ۵۰ دقیقه طول می کشد. بعد از آن تا این ترکیب سرد نشده آنرا صاف کنید و در جای خنک قرار دهید تا سرد شود. حداکثر دو روز در یخچال قابل نگهداری است.
نوشیدن این مایع می تواند در مقابل استرس گرمایی و تشنگی و تحلیل رطوبات، فرد را محافطت کند. البته کسانی که معده سرد یا تر دارند بهتر است در هر لیوان آن یک قاشق مرباخوری عسل حل کنند و سپس بنوشند. ماءالشعیر طبی نباید غلیظ و ژله ای شود وگرنه تأثیر معکوس خواهد داشت. اگر جو کاملا مرغوب باشد رنگ ماءالشعیر به سرخ ملایم و کمرنگ مایل می شود.
شربت به لیمو به شکر، به، نصف استکان آب لیمو و ۴ پیمانه آب نیاز داریم. آماده کردن این شربت در فصل پاییز صورت می گیرد که در بازار موجود باشد. به را تمیز کرده و بشویید و آنرا رنده یا ۴ قاچ کنید و به صورت کامل آب گیری کنید. شکر را با ۴ لیوان آب مخلوط کرده و بگذارید ۲ تا ۳ جوش بزند و بعد شربت را از صافی رد کنید. آب به را با شربت از صافی رد شده مخلوط کنید و روی اجاق گاز بگذارید تا چند جوش بزند و شربت قوام بیاید. سپس آب لیمو را اضافه کرده پس از یکی دو جوش آنرا از روی گاز بردارید و در شیشه های تمیز بریزید و اجازه دهید شربت خنک شود. این شربت خنک کننده و نشاط آور بوده و تقویت کننده معده است.




منبع:

1400/03/16
17:25:25
5.0 / 5
999
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , طب , طب سنتی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است