معاون بهداشت وزیر بهداشت اعلام كرد

افزایش چاقی در كودكان ایرانی

افزایش چاقی در كودكان ایرانی

به گزارش دكتر میوه معاون بهداشت وزیر بهداشت نسبت به روند رو به رشد چاقی در كودكان كشور اخطار داد.



به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا، دكتر علیرضا رییسی در نشست خبری امروز وزارت بهداشت كه با مبحث بسیج تغذیه سالم برگزار شد، اظهار داشت: هر ماده غذایی كه قابل خوردن باشد، باید به میزان مجاز استفاد شود. حتی سالم ترین نوع مواد غذایی مانند آب هم در مصرف بیش از حد سبب مسمومیت می گردد. زمانی كه بدن بیش از نیاز سلول های خود ماده غذایی دریافت كند، آن را به صورت چربی انبار می كند. این چربی عامل خیلی از بیماری ها است و می تواند فرد را دچار اضافه وزن و چاقی كند.

وی ادامه داد: اگر توده بدنی افراد، زیر ۱۸. ۵ باشد، یعنی فرد لاغر است. همچین توده بین ۱۸. ۵ تا ۲۴. ۹ به مفهوم وزن نرمال، توده بندی ۳۰ برابر با اضافه وزن، بین ۳۰ تا ۳۵ به مفهوم چاقی درجه یك و بالاتر از ۴۰ به مفهوم چاقی درجه دو است. توده بدنی بیش از این رقم معادل چاقی كشنده است.

وی با اشاره به اینكه ۷۶ درصد بیماری ها و مرگ و میر ایرانی ها مربوط به بیماری های غیر واگیر است، اظهار داشت: مبتلا شدن به خیلی از این بیماری ها مانند دیابت و سرطان به روش تغذیه بازمی گردد. اگر می خواهیم بار بیماری را در كشور كم نماییم و زندگی سالمی داشته باشیم باید تغذیه سالم در برنامه خود داشته باشیم و راه پیشگیری از بسیاری بیماری ها، غذای سالم و استاندارد است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان كرد: سازمان بهداشت جهانی اعلام نموده است كه بیش از ۱. ۹ میلیارد نفر در دنیا دچار اضافه وزن هستند كه از این آمار ۶۰۰میلیون نفر چاق محسوب می شوند. همینطور ۴۱ میلیون كودك زیر پنج سال در دنیا دچار اضافه وزن هستند. در ایران هم ۱۴ درصدكودكان در معرض اضافه وزن قرار دارند كه در خیلی از استان ها مانند گیلان و اردبیل به ۲۰ درصد هم می رسد.

رییسی با اشاره به اینكه در یك روند ۱۰ ساله در ایران چاقی كودكان دو برابر شده است، اضافه كرد: ۲۰ درصد دانش آموزان و ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال دچار چاقی هستند. سازمان بهداشت جهانی سفارش می كند كه فقط ۱۰ درصد انرژی روزانه باید از قندهای ساده تامین گردد. حتی سفارش شده است كه این رقم به پنج درصد كاهش یابد. این یعنی هر فرد می تواند حداكثر ۲۵ گرم شكر سالم استفاده نماید.

وی ادامه داد: متاسفانه در ایران روزانه ۶۶ گرم قند ساده به صورت میانگین مصرف می گردد. این در شرایطی است كه مصرف قند اضافی ارتباط نزدیكی با شیوع بیماری ها دارد. علاوه بر این می تواند چربی مفید بدن را كاهش و تری گلیسیرید را افزایش دهد.

به گفته وی، افزایش سطح قند خون می تواند سبب بروز بیماری هایی مانند كبد چرب، تخریب سلول ها و بروز سرطان های مختلف شود.

رییسی در ادامه افزود: ما ذائقه كودكان خویش را به خوراكی های شیرین عادت دادیم. كارخانه های تولید كننده مواد غذایی، ذائقه مردم را شناخته و به همان سمت حركت می كنند. برنامه های وزارت بهداشت در جهت كم كردن نمك، شكر و چربی است، اما صنایع غذایی به این مورد اعتراض می كنند.

وی با اشاره به مستقر شدن ۱۱۰۰ كارشناس تغذیه در مراكز بهداشت و پایگاه های سلامتی شهری و روستایی، اظهار داشت: لازم است به مبحث سموم باقی مانده در سبزیجات و محصولات كشاورزی بیشتر پرداخته شود.



 

1396/10/18
15:45:46
5.0 / 5
4998
تگهای خبر: بیمار , بیماری , ماده غذایی , وزارت بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است