مهر گزارش می دهد؛

فست فود بلای جان ایرانی ها، سرطان با طعم پیتزای ایتالیایی

فست فود بلای جان ایرانی ها، سرطان با طعم پیتزای ایتالیایی

دكتر میوه: افزایش روز افزون فست فودی ها در هر كوچه و خیابانی، حكایت از استقبال مردم به خوردن غذاهای آماده بخصوص از نوع فرنگی آن دارد. در حالیكه فست فودها بعنوان غذای سرطان زا شناخته می شوند.


به گزارش دكتر میوه به نقل از مهر، هشدارهای مكرر و پیاپی كارشناسان تغذیه در خصوص اینكه مصرف زیاد غذاهای آماده همچون فست فودها، یكی از علل بروز سرطان تلقی می شود، نتوانسته مردم را از رفتن به سمت و سوی محل های عرضه این قبیل غذاها منصرف كند. زیرا، هر جا كه چشم كار می كند، اغذیه فروشی و فست فودی است. حالا، این جور مكان ها تبدیل گشته به پاتوق كسانی كه ضمن خوردن پیتزا و ساندویچ، چند دقیقه ای را صرف دیدار و گفتگو با یكدیگر می كنند. آن طور كه از شواهد امر پیداست، روستاها هم از وجود این قبیل غذاخوری ها مصون نمانده اند و مردم روستا هم فست فود خور شده اند. بی توجه به تمامی مضراتی كه این قبیل غذاهای آماده دارند.حیدرعلی عابدی عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس، می گوید: بدون شك بخش عمده ای از موفقیت در كنترل بیماری سرطان به سبك زندگی افراد و پیشگیری مقدماتی برمی گردد، كما اینكه در شرایط كنونی تغییر رژیم غذایی كه به افزایش میزان مصرف فست فودها و مواد غذایی غیرطبیعی منتهی شده است، می تواند عاملی در جهت افزایش احتمال مبتلا شدن به انواع سرطان ها باشد.وی، در بیان علل عدم موفقیت مسئولان حوزه سلامت در كنترل سرطان، می افزاید: متاسفانه وزارت بهداشت بر مبنای محل زندگی بیماران مبتلا به سرطان تحقیقات گسترده ای را انجام نداده است كه مشخص شود این بیماری در كدام مناطق و بر اثر چه عواملی رشد بیشتری داشته است تا بتوانیم با استناد بدان در جهت كنترل آن برنامه ریزی دقیق تری داشته باشیم.سخنگوی كمیسیون بهداشت و درمان مجلس، می گوید: وزارت بهداشت باید بخشنامه ای صادر كند تا زمانی كه نمونه بیماران مبتلا به سرطان گرفته می شود، مشخصات محل زندگی فرد از نظر موقعیت جغرافیایی در پاتولوژی ها به صورت دقیق ثبت شده تا به دنبال آن مشخص شود كه هر نوع سرطان در كدام نقاط از كشور دارای فراوانی بیشتری بوده است تا از این طریق بتوان این بیماری را كنترل كرد.این غذای ایتالیایی شده بلای جان ایرانی ها، چون كه كمتر كسی است كه هفته ای یكبار پیتزا یا ساندویچ و سیب زمینی سرخ كرده نخورد. حالا كه فرصت غذا درست كردن از دست رفته و اغلب ما تا ساعاتی از روز را بیرون از خانه سپری می نماییم، این غذاهای آماده هستند كه جای غذاهای خانگی را گرفته اند و لاجرم، شكم خودمان را با غذاهایی پر می نماییم كه نه خاصیتی دارند نه مقوی هستند و نه سالم. اما، در عوض تا دلت بخواهد، نمك و چربی و...، دارند و اضافه كنید به آن، سس های پرچرب را كه وقتی سیر می شویم، احساس خوبی به ما دست می دهد.دكتر فریبرز منصور قناعی رئیس مركز تحقیقات بیماری های گوارش و كبد گیلان، با اشاره به علائم مبتلا شدن به بیماری التهاب روده، می گوید: مصرف انواع فست فود و عدم تحرك سبب تشدید این بیماری می گردد.وی از التهاب روده بعنوان یكی از شایع ترین بیماری های مزمن دستگاه گوارش در كشور نام می برد و می افزاید: به صورت كلی این بیماری به دو دسته كولیت زخمی شونده( اولسراتیو) و كرون تقسیم می گردد كه نوع اول روده بزرگ و لایه مخاطی آن را درگیر می كند. در نوع دوم كه كرون نام دارد از دهان تا مقعد تمام لایه های دستگاه گوارش اعم از مخطی، زیر مخاطی و بیرونی را درگیر می كند و علائم این بیماری هم بستگی به محل درگیری دستگاه گوارش دارد.قناعی با اشاره به اینكه این بیماری بیشتر در سنین جوانی و بین ۱۵ تا ۳۵ سال شایع است، می گوید: علت بیماری دقیقا مشخص نمی باشد و می تواند علل ژنتیكی یا محیطی باشد ولی عدم مصرف سبزیجات و میوه های تازه، زندگی ماشینی و مصرف انواع فست فود و عدم تحرك سبب دامن زدن به این بیماری می گردد.وزیر بهداشت با اشاره به تغییر سبك زندگی مردم در استفاده از مواد غذایی، می گوید: متاسفانه سفره های ما امروز رنگ سلامت گذشته را ندارد و استفاده مكرر از فست فودها، عوارضی مانند كبد چرب را برای ما به همراه داشته اند.مطالعه محققان دانشگاه جرج واشنگتن آمریكا نشان داده است خوردن فست فود فرد را احیانا در معرض مواد شیمیایی مضر موسوم به «فتالیت ها» قرار می دهد.محققان دریافته اند افرادی كه میزان زیادی فست فود مصرف می كنند در مقایسه با افرادی كه به ندرت اینگونه غذاها را می خورند معمولا ۲۴ تا ۴۰ درصد فتالیت بیشتری در ادرارشان یافت می گردد.از عوارض مضر این مواد شیمیایی تاثیر آن بر رشد سیستم تناسلی مردان است. همینطور این مواد شیمیایی در بروز نارسایی های هنگام تولد، مشكلات رفتاری دوران كودكی، و بیماری های مزمن كودكی نظیر آسم تاثیر دارند.زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، معضل چاقی و اضافه وزن یكی از اشكالات تغذیه ای جامعه عنوان می كند و می گوید: هم اكنون ۶۰ درصد افراد زیر ۱۸ سال كشور دچار این مشكل هستند، در حالیكه در سال ۱۳۹۰ این میزان ۵۰ درصد بود. ضمن اینكه، ۲۰ درصد از كودكان دچار چاقی شكمی هستند، چونكه مصرف روغن، نمك، قند و شكر بیش از اندازه مجاز و مصرف میوه و سبزی و لبنیات كمتر از میزان لازم است.مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، معتقد است؛ نخستین ریسك فاكتور بیماری های غیر واگیر، الگوی غذایی و تغذیه نامناسب در كشور است. در سال ۱۳۸۰ بالغ بر ۵۷ درصد علت مرگ و میرها، مبتلا شدن به بیماری های غیر واگیر بوده كه در سال ۱۳۹۰، این میزان به ۷۶ درصد رسید.دكتر محمدرضا قوام نصیری رئیس انجمن رادیوتراپی آنكولوژی ایران، با اشاره به اینكه سرطان دستگاه گوارش فوقانی شامل مری و معده و سرطان های دستگاه گوارش تحتانی شامل روده بزرگ و انتهای روده است، می گوید: سرطان معده با رژیم غذایی در ارتباط بوده و غذاها با نگه دارنده بنیان های نیتریت در صورت تبدیل شدن به نیتروزامین، سرطان معده و مری را بوجود می آورد كه نیتریت نگهدارنده مواد گوشتی همچون كالباس و سوسیس بوده و در شهرهایی با جمعیت بالا همچون تهران مصرف این غذاها و سایر فست فودها بسیار زیاد است.فست فود در تمام دنیا حتی در كشورهای پیشرفته هم اكنون به یك معضل تبدیل گشته و طبق تحقیقات ۹۸ درصد تبلیغات محصولات غذایی در آمریكا با استانداردهای جهانی از نظر نمك، سدیم و چربی و شكر تفاوت قابل ملاحظه ای دارد. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت فست فود در مجموع دشمن سلامت است، غذایی عموما بی ارزش، پر از چربی غیر اشباع كه منجر به دیابت، سكته مغزی و قلبی، بیماری های قلبی و عروقی می گردد. فست فود به خصوص اگر ماده اولیه آن گوشت باشد، فرآوری شده است یعنی با افزودن مواد نگه دارنده كه در بدن صددرصد منجر به جهش های ژنتیكی می گردد تولید می شود، البته همیشه جهش های ژنتیكی مساوی با بروز سرطان نیست اما می دانیم كه گوشت فرآوری شده موجود در فست فود منجر به ایجاد موادی می گردد كه می توانند به دنبال جهش ژنتیكی به ابتلای فرد به سرطان بینجامند، به خصوص به دلیل وجود موادی مثل نیترات سدیم كه فست فود را خوشمزه تر می كند و در كالباس، سوسیس و برگر استفاده می گردد. این ماده در بدن تبدیل به نیتروزامین كه صددرصد سرطان زاست می گردد. مهم ترین علت تولید سرطان های دستگاه گوارش همین ماده است و تاثیر آن در به وجود آمدن سرطان قطعی است.در كشور ما آلودگی مواد غذایی به مواد سرطان زا و روش پخت مواد غذایی، دو علت اصلی افزایش سرطان های دستگاه گوارش است. در هر نوع فرآوری گوشت یا موادی مثل سیب زمینی، ماده ای سرطان زا به نام آكریل آمید تولید می گردد كه شاید سرطان زاترین ماده طبیعی است، در فرآوری امكان دارد گوشت سرخ، برشته یا كباب شود و یا به وسیله جوش شیرین گریل شود. چنین گوشتی اگر در دمای بالای ۲۰۰ درجه سانتی گراد پخته شود تا ۳۰۰ برابر استاندارد، آكریل آمید تولید خواهد نمود. آكریل آمید از اسیدآمینه هایی كه به صورت طبیعی در مواد غذایی مختلف به خصوص گوشت وجود دارد در دمای بالا تولید می گردد. ازاین رو بعنوان نخستین سفارش باید بگوییم دمای پخت گوشت یا مواد غذایی شبه گوشتی نباید حداكثر ۱۰۰ تا ۱۵۰ درجه سانتی گراد بیشتر باشد.

1397/04/19
13:24:32
5.0 / 5
70
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , سرطان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است