مرض شیرین گریبانگیر سالی ۴۰۰هزار ایرانی

مرض شیرین گریبانگیر سالی ۴۰۰هزار ایرانی

دكتر میوه: رییس انجمن دیابت ایران ضمن عرضه آخرین آمار دیابت در دنیا و ایران، اظهار داشت: در كشور كمبود دارویی در این بیماری نداریم اما ما با كمبود آموزش صحیح برای پیشگیری از دیابت روبرو می باشیم و بنابراین سالانه حدود ۴۰۰هزار نفر به دیابتی ها افزوده می گردد.


دكتر اسداله رجب در گفت وگو با ایسنا، در آستانه هفته ملی دیابت درباره آمار شیوع دیابت اظهار داشت: امروز شیوع دیابت در سراسر جهان به خصوص در كشورهای در حال توسعه رو به افزایش است. در حاضر بیشتر از ۴۲۸ میلیون نفر در دنیا مبتلا به دیابت هستند و پیش بینی می گردد تا سال ۲۰۴۰ این رقم به بیشتر از ۶۰۰ میلیون نفر برسد.
دیابت در ۱۲درصدایرانیان بالای ۲۰ سال وی با اشاره به اینكه شیوع دیابت در خاورمیانه بسیار زیاد است؛ به طوریكه شیوع دیابت در كشورهای اروپایی ۲۲ درصد، اما در خاورمیانه ۹۷ درصد است، اظهار داشت: ایران هم در منطقه خاورمیانه قرار دارد؛ ازاین رو شیوع دیابت در كشور ما بسیار زیاد است. بیشتر از ۱۲ درصد از بزرگسالان بالای ۲۰ سال در ایران مبتلا به دیابت خصوصا دیابت نوع دو هستند. این درصد روز به روز در حال افزایش است؛ به گونه ای كه هر ساله حدود ۴۰۰هزار نفر به دیابتی ها افزوده می گردد.
رجب درباره انواع دیابت و شایع ترین نوع آن اظهار داشت: به صورت كلی چهار نوع دیابت داریم؛ دیابت نوع یك كه بیشتر در كودكان، نوجوانان و افراد زیر ۲۰ سال شایع است. دیابت نوع دو كه شایع ترین نوع دیابت است و بیشتر افراد بالای ۲۰ سال به آن مبتلا می شوند و حدودا ۹۰ درصد دیابتی ها به دیابت نوع دو مبتلا می شوند. همینطور دیابت همراه با بیماری های دیگر و دیابت حاملگی نوع سوم و چهارم دیابت هستند.
انواع قابل پیشگیری و غیرقابل پیشگیری دیابت وی ادامه داد: دیابت نوع یك حدودا غیر قابل پیشگیری است. این در شرایطی است كه دیابت نوع دو تا ۸۰ درصد قابل پیشگیری است. برای پیشگیری از دیابت نوع دو باید به اصلاح شیوه زندگی خود بپردازیم. منظور از اصلاح شیوه زندگی، تغذیه سالم، فعالیت بدنی كافی و ورزش كردن، دور ماندن از استرس، عدم مصرف قلیان و سیگار است.
به قول رییس انجمن دیابت، زندگی شهرنشینی بعضی از عوامل مبتلا شدن به دیابت را به فرد تحمیل می كند. ازاین رو اصلاح شیوه زندگی كار راحتی نیست و نیازمند صبر و پشتكار كافی و آموزش است.
وی در ادمه درباره فعالیت های انجمن دیابت ایران اظهار داشت: انجمن دیابت ایران نزدیك به ۳۰ سال در حال فعالیت است، هدف و فعالیت عمده این انجمن آموزش است. در همین راستا اگر به ۳۰ سال پیش رجوع كنید، در آن زمان مردم بیماری دیابت را نمی شناختند؛ در صورتی كه اكنون اطلاعات مردم درباره دیابت افزایش یافته است. چنین رشد اطلاعاتی بر مبنای فعالیت های آموزشی انجمن دیابت است. ما معتقدیم با آموزش صحیح می توان تا حد زیادی از مبتلا شدن به دیابت پیشگیری كرد.
رجب درباره درمان صحیح دیابت هم اظهار داشت: برای درمان و كنترل دیابت ابتدا نیازمند آموزش صحیح هستیم. منظور از آموزش یاد دادن صحیح به افراد و درگیری آن ها با دیابت و سلامت است. در مراحل بعدی درمان، تغذیه سالم، حمایت های روانشناختی و اجتماعی و در نهایت دارودرمانی نقش دارند.
خلاء آموزشی دیابت در كشور وی با تاكید بر این كه ما در كشور كمبود دارویی نداریم، بلكه ما با كمبود آموزش صحیح روبرو می باشیم، اظهار داشت: خیلی از افراد هستند كه دارو مصرف می كنند، اما شیوه زندگی شان صحیح نیست و نمی دانند داروهایشان را باید چگونه مصرف كنند. ازاین رو باید با آموزش صحیح یاد بگیرند كه چگونه داروهای خویش را مصرف كنند.
به قول وی، حدود ۳۰ درصد از دیابتی ها در كشور نیازمند تزریق انسولین هستند، اما آماری در خصوص اینكه چند درصد این افراد انسولین تزریق می كنند در دسترس نیست.
رییس انجمن دیابت ایران در انتها در سفارش به افراد دیابتی اظهار داشت: دیابتی ها حتما به انجمن دیابت ایران رجوع كنند تا در كلاس های آموزشی این انجمن شركت نمایند و یاد بگیرند چگونه بیماری خویش را كنترل كنند.



1397/08/18
23:05:11
5.0 / 5
5674
تگهای خبر: بیمار , بیماری , حاملگی , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است