مطالعه جدید نشان می دهد؛

داروی سرطان به تسكین علایم پاركینسون كمك می نماید

داروی سرطان به تسكین علایم پاركینسون كمك می نماید

دكتر میوه: پژوهشگران دریافتند داروی مورداستفاده برای مقابله با لوسمی میلوئی مزمن (نوعی سرطان خون) امكان دارد به تسكین علایم بیماری پاركینسون هم كمك نماید.



به گزارش دكتر میوه به نقل از مهر، محققان در آزمایشات بالینی دریافتند داروی nilotinib باعث افزایش تولید دوپامین شده و روند كاهش در عملكرد حركتی را متوقف می كند.
«چاربل موسی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه جرج تاون واشنگتن، در اینباره می گوید: «ما دریافتیم مصرف دوزهای ۲۵ تا ۵۰ درصد كمتر از دوز تجویزشده برای سرطان از داروی nilotinib ایمن و مطمئن است.»
به گفته وی، «ما همینطور متوجه شدیم داروی nilotinib باعث افزایش میزان ماده شیمیایی دوپامین در مغز می شود. این ماده شیمیایی در بیماری پاركینسون كاهش یافته یا كاملا از بین رفته است.»
وی در ادامه تاكید می كند: « nilotinibموجب كاهش میزان پروتئین های سمی هم می شود كه در نهایت منجر به كاهش تدریجی مرگ نورون های دوپامین در مغز می شود.»
محققان مشاهده نمودند پس از یك سال درمان، گروه دریافت كننده nilotinib وضعیت پایداری داشتند و معیارهای بالینی حركتی و غیرحركتی شان كاهش نیافته بود.
بیماری پاركینسون یك اختلال مغزی است كه منجر به لرزش، رعشه، سفتی اندام و مشكل در راه رفتن، حفظ تعادل و هماهنگی می شود.
این بیماری زمانی روی می دهد كه سلول های عصبی مغز كنترل كننده حركت نابود می شوند. زمانیكه این سلول ها می میرند، دوپامین كمتری تولید می شود كه منجر به بروز علایم پاركینسون می شود.
در این مطالعه، ۷۵ بیمار مبتلا به پاركینسون، دارونما، یا ۱۵۰ میلیگرم nilotinib یا ۳۰۰ میلیگرم nilotinib به طورتصادفی دریافت نمودند و نه بیمار و نه دانشمندان نمی دانستند كدام بیمار، كدامیك را دریافت می كند. بیماران به مدت ۱۲ ماه این شیوه را دنبال كردند.
تیم تحقیق دریافت بیماران دریافت كننده nilotinib دارای میزان كمتر دو پروتئین سمی متداول در بیماران مبتلا به پاركینسون بودند؛ پروتئین سمی Alpha-synuclein ۲۰ درصد و تائو ۳۰ درصد در آنها كاهش یافته بود. همزمان، میزان دوپامین بیشتر از ۵۰ درصد افزایش یافته بود.
محققان معتقدند خلاصی از این پروتئین های سمی باعث افزایش تأثیر و كارآمدی دوپامین در مغز می شود.
در برخی بیماران دریافت كننده nilotinib هم عملكرد حركتی بهتر و بهبود كیفیت زندگی مشاهده شد.


منبع:

1398/09/27
14:49:03
5.0 / 5
4619
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است