وضعیت بحرانی بیماران هموفیلی فوت کودک سه ساله

وضعیت بحرانی بیماران هموفیلی فوت کودک سه ساله

دکتر میوه: عضو مجمع عمومی کانون هموفیلی ایران، از فوت کودک سه ساله دچار هموفیلی در استان سیستان و بلوچستان به علت نبود فاکتور ۱۳ آگاهی داد و نسبت به وضعیت بحرانی این بیماران اخطار داد.


احمد قویدل، در گفتگو با گزارشگر مهر، به وضعیت بحرانی بیماران دچار کمبود فاکتور ۱۳ در کشور گوشزد نمود و اظهار داشت: اکنون بالاتر از ۱۰۰۰ بیمار دچار کمبود فاکتور ۱۳ در کشور شناسایی شده اند که از این شمار، بالاتر از ۷۰۰ بیمار تنها در استان سیستان و بلوچستان ساکن هستند.
وی اضافه کرد: «استان سیستان و بلوچستان به علت کثرت ازدواج های فامیلی، متاسفانه در صدر استانهای کشور از نظر تعداد مبتلایان به کمبود فاکتور ۱۳ قرار دارد. این شرایط ویژه، اهمیت تامین داروی این بیماران را دوچندان کرده است.
عضو مجمع عمومی کانون هموفیلی ایران اشاره کرد: نبود فاکتور ۱۳ که بارها نسبت به مخاطرات آن برای سلامت بیماران هشدار داده شده بود، عاقبت اولین قربانی خودرا گرفت. میثم، کودک سه ساله اهل خاش که در ماه های اخیر بارها بستری شده بود، به علت ادامه کمبود این داروی حیاتی، جان خودرا از دست داد.
قویدل با اشاره به اینکه مسئولیت به خطر افتادن جان این بیماران در درجه نخست متوجه تحریم های یک جانبه آمریکا و متحدان اروپائی آن خصوصاً آلمان است، اظهار داشت: تشدید تحریم های غیرانسانی، حق سلامت ایرانی ها را هدف قرار داده است. متاسفانه حتی فدراسیون جهانی هموفیلی و صلیب سرخ بین المللی نیز دراین خصوص عملکرد مؤثری نداشته و نفوذ آمریکا در مراجع بین المللی سلامت، سبب ناکارآمدی این نهادها در جواب نیازهای دارویی ایران شده است.
وی به لزوم اقدام فوری مسئولان اشاره نمود و اضافه کرد: توقف خرید محموله فاکتور ۱۳ می تواند عواقب جبران ناپذیری در پی داشته باشد. حال که مسیر تهیه این محموله فراهم شده، خرید آن برای کشوری که بخش قابل توجهی از مبتلایان جهان را در یک استان خود جای داده، اقدامی حیاتی و منطقی است.
قویدل در انتها با انتقاد از عملکرد اداره نظارت بر دارو، تصریح کرد: با وجود اطلاع رسانی ها و نامه رسمی مدیرکل اداره نظارت بر دارو به شرکت تامین کننده، هیچ واکنشی از طرف این اداره دیده نشده است. امیدوارم مرگ کودک سه ساله، زنگ خطری برای مسئولان باشد تا نسبت به تامین فوری فاکتور ۱۳ واکنش نشان دهند.

حرف آخر اینکه احمد قویدل، در گفتگو با خبرنگار مهر، به وضعیت بحرانی بیماران گرفتار کمبود فاکتور ۱۳ در کشور گوشزد نمود و گفت: حالا بالاتر از ۱۰۰۰ بیمار گرفتار کمبود فاکتور ۱۳ در کشور شناسایی شده اند که از این شمار، بالاتر از ۷۰۰ بیمار تنها در استان سیستان و بلوچستان ساکن هستند. وی افزود: استان سیستان و بلوچستان به سبب کثرت ازدواج های فامیلی، متاسفانه در صدر استان های کشور از نظر تعداد مبتلایان به کمبود فاکتور ۱۳ قرار دارد. حال که مسیر تهیه این محموله فراهم شده، خرید آن برای کشوری که بخش قابل توجهی از مبتلایان جهان را در یک استان خود جای داده، اقدامی حیاتی و منطقی است. قویدل در آخر با انتقاد از عملکرد اداره نظارت بر دارو، اشاره کرد: با وجود اطلاع رسانی ها و نامه رسمی مدیرکل اداره نظارت بر دارو به شرکت تأمین کننده، هیچ واکنشی از سوی این اداره دیده نشده است.

منبع:

1405/04/08
11:34:21
5.0 / 5
5
تگهای خبر: بیمار , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است - از فواید شگفت‌انگیز میوه‌ها برای پیشگیری از بیماری‌ها گرفته تا ایده‌های خلاقانه برای مصرف آنها در رژیم غذایی، همه چیز در دکتر میوه پیدا می‌شود.