ارتباط واکسن زونا با کاهش 9 درصدی بیماریهای قلبی عروقی

به گزارش دکتر میوه، در سال ۲۰۱۷، سازمان غذا و دارو استفاده از واکسن جدیدی برای زونا به نام واکسن نوترکیب زوستر (Shingrix) را تأیید کرد تا کم کم جایگزین واکسن زونای حاوی ویروس زنده (Zostavax) شود.
به گزارش دکتر میوه به نقل از مدیکال نیوز تودی، مراکز کنترل و پیش گیری از بیماریها سفارش می کنند که افراد ۵۰ سال و بالاتر برای پیش گیری از مبتلا شدن به زونا، دو دوز از واکسن نوترکیب زوستر را دریافت نمایند.
طی سالهای اخیر، محققان بررسی نموده اند که واکسن Shingrix چطور امکان دارد در دیگر جنبه های سلامت نیز مفید باشد. مطالعات پیشین شواهدی ارایه کرده اند بر مبنای این که واکسن نوترکیب زوستر امکان دارد خطر مبتلا شدن به زوال عقل (دمانس) و بیماریهای قلبی عروقی را در افراد کم کند.
دانشمندان دریافتند اشخاصی که واکسن Shingrix را دریافت می کنند، طی ۷ سال بعد از تزریق واکسن، شاهد کاهش ۹ درصدی در بار بیماریهای قلبی-عروقی هستند.
برای انجام این مطالعه، محققان داده های پزشکی ۷۲، ۹۲۰ نفر را تحلیل کردند؛ این افراد شامل ۳۶، ۴۶۰ نفر دریافت کننده واکسن Shingrix و تعداد مشابهی دریافت کننده واکسن Zostavax بودند.
تمرکز دانشمندان بر خطر بیماریهای قلبی-عروقی در بازه زمانی هفت ساله بعد از واکسیناسیون افراد ۶۰ سال و بالاتر با یکی از دو واکسن Shingrix یا Zostavax بود.
در پایان مطالعه، محققان دریافتند اشخاصی که واکسن Shingrix را دریافت کرده بودند، در مقایسه با دریافت کنندگان واکسن Zostavax، طی هفت سال بعد از واکسیناسیون کاهش ۹ درصدی در بار بیماریهای قلبی عروقی را تجربه کردند.
دکتر «مکس تاکت»، دانشیار گروه روان پزشکی دانشگاه آکسفورد در بریتانیا و نویسنده ارشد این مطالعه، اظهار داشت: «بیماری های قلبی عروقی هر ساله میلیونها نفر را تحت تاثیر قرار می دهند و عامل اصلی مرگ ومیر در سراسر دنیا هستند، بطوریکه هر ۲ ثانیه یک مورد مرگ در جهان بر اثر این بیماریها رخ می دهد.»
تاکت اظهار داشت: «بنابراین، مداخله ای که پتانسیل کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی را داشته باشد، تاثیر زیادی بر سلامت عمومی خواهد داشت.»
دانشمندان همینطور کشف کردند اشخاصی که با Shingrix واکسینه شده اند، ۱۰ درصد کمتر به بیماری ایسکمیک قلب و ۱۲ درصد کمتر به نارسایی قلبی مبتلا شده اند.
به طور خاص، مردانی که Shingrix دریافت می کنند، ۱۲ درصد کمتر به سکته مغزی مبتلا می شوند و هم مردان و هم زنان ۷ درصد کمتر به فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا می شوند.
تاکت اضافه کرد: «این یافته ها مهم می باشد برای اینکه سکته مغزی با مرگ و میر بسیار بالایی همراه می باشد. گویی واکسیناسیون زونا- و بخصوص واکسن نوترکیب- امکان دارد مزایای غیرمنتظره ای بر شرایط سلامتی غیر از پیش گیری از زونا داشته باشد.»
وی اضافه کرد: «در صورت تأیید، این یافته ها واکسیناسیون زونا را به یک مداخله مهم و نسبتاً ارزان تبدیل میکند.»
وی تأکید می کند: «مطالعه ما مشاهده ای است و ازاین رو یافته ها باید در کارآزمایی های بالینی تأیید شوند. حالا باید کارآزمایی های بالینی انجام دهیم (دو کارآزمایی درحال انجام است)، مطالعات مکانیسمی انجام دهیم تا بفهمیم واکسن زونا چطور امکان دارد در مقابل بیماریهای قلبی عروقی محافظت کند و بهتر بفهمیم که این مزایای اضافی در چه سنی بیشتر دیده می شوند و ازاین رو واکسیناسیون در چه سنی مناسب تر است.»
با این حال، محققان می گویند چند توضیح احتمالی در مورد چگونگی کمک واکسن زونا به کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی وجود دارد.
یک احتمال، پیش گیری از زونا است. زونا موجب التهاب قابل توجهی می شود و قبلاً با افزایش ریسک حوادث قلبی عروقی، همچون حمله قلبی و سکته مغزی مرتبط دانسته شده است. ممانعت از عفونت زونا و پاسخ التهابی همراه با آن می تواند به صورت بالقوه بعضی از استرس های قلبی عروقی را کم کند.
بطور خلاصه مطالعات پیشین شواهدی ارائه کرده اند بر اساس اینکه واکسن نوترکیب زوستر امکان دارد خطر ابتلا به زوال عقل (دمانس) و بیماری های قلبی عروقی را در افراد بکاهد. دانشمندان دریافتند اشخاصی که واکسن Shingrix را دریافت می کنند، طی ۷ سال پس از تزریق واکسن، شاهد کاهش ۹ درصدی در بار بیماری های قلبی-عروقی هستند. برای انجام این مطالعه، پژوهشگران داده های پزشکی ۷۲، ۹۲۰ نفر را تحلیل کردند؛ این افراد شامل ۳۶، ۴۶۰ نفر دریافت کننده واکسن Shingrix و تعداد مشابهی دریافت کننده واکسن Zostavax بودند. تمرکز دانشمندان بر خطر بیماری های قلبی-عروقی در بازه زمانی هفت ساله پس از واکسیناسیون افراد ۶۰ سال و بالاتر با یکی از دو واکسن Shingrix یا Zostavax بود. در انتها مطالعه، پژوهشگران دریافتند اشخاصی که واکسن Shingrix را دریافت کرده بودند، در مقایسه با دریافت کنندگان واکسن Zostavax، طی هفت سال پس از واکسیناسیون کاهش ۹ درصدی در بار بیماری های قلبی عروقی را تجربه کردند. دکتر مکس تاکت، دانشیار گروه روان پزشکی دانشگاه آکسفورد در بریتانیا و نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: بیماریهای قلبی عروقی هر ساله میلیون ها نفر را تحت الشعاع قرار می دهند و عامل اصلی مرگ ومیر در سرتاسر دنیا هستند، بطوریکه هر ۲ ثانیه یک مورد مرگ در جهان بر اثر این بیماریها رخ می دهد. دانشمندان همچنین کشف کردند اشخاصی که با Shingrix واکسینه شده اند، ۱۰ درصد کمتر به بیماری ایسکمیک قلب و ۱۲ درصد کمتر به نارسایی قلبی مبتلا شده اند. به طور دقیقتر، مردانی که Shingrix دریافت می کنند، ۱۲ درصد کمتر به سکته مغزی مبتلا می شوند و هم مردان و هم زنان ۷ درصد کمتر به فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا می شوند. تاکت افزود: این یافته ها مهم می باشد به جهت اینکه سکته مغزی با مرگ و میر خیلی بالایی همراه می باشد. حالا باید کارآزمایی های بالینی انجام دهیم (دو کارآزمایی در حال انجام است)، مطالعات مکانیسمی انجام دهیم تا بفهمیم واکسن زونا چگونه امکان دارد در مقابل بیماری های قلبی عروقی محافظت کند و بهتر بفهمیم که این مزایای اضافی در چه سنی بیشتر دیده می شوند و از این رو واکسیناسیون در چه سنی مناسب تر است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب