مدیركل دفتر خدمات تخصصی و فوق تخصصی سازمان بیمه سلامت در میزگرد ایسنا مطرح كرد

برآورد هزینه خاص شدن چند بیماری، انتقال دردسرساز یارانه دارو به بیمه ها

برآورد هزینه خاص شدن چند بیماری، انتقال دردسرساز یارانه دارو به بیمه ها

دكتر میوه: به دنبال مصوبه اخیر كمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در خصوص اضافه شدن چند بیماری جدید به فهرست بیماری های خاص، مدیركل دفتر خدمات تخصصی و فوق تخصصی سازمان بیمه سلامت، اظهار داشت: میزان اعتبار ردیف بودجه ای تعیین شده برای این مصوبه بسیار كم است و اگر مقرر است بخشی از هزینه های این بیماری های جدید تحت پوشش قرار گیرد، باید بر میزان اعتبارت آن افزوده شود.



به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا، دكتر حاج محمودی در میزگرد ایسنا كه با محوریت مصوبه اخیر كمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در خصوص اضافه شدن سه بیماری اتیسم، ای بی و بیماری های متابولیكی به فهرست بیماران خاص و چالش های تامین هزینه این بیماران، برگزار شد، گفت: سازمان بیمه سلامت ایران بسته خدماتی در رابطه با بیماران خاص را از محل ردیف بودجه ای خودش با عنوان ردیف بودجه ای ۳۰۳۱۰ تامین می كند كه اعتبار آن در سال قبل ۵۳۹ میلیارد تومان بوده و امسال هم با رشدی اندك به ۵۷۷ میلیارد تومان رسیده است.
متوسط هزینه یك میلیون تومانی سازمان بیمه سلامت بابت هر بیمار خاص در سالی كه گذشت
وی اضافه كرد: سازمان بیمه سلامت با استفاده از این ردیف، فرانشیز بیماران خاص را كاهش داده یا مجانی كرده و یا هزینه های دارویی برخی بیماران مانند ام اس را به ۱۰ درصد می كاهد تا هزینه های فقرزایی كه به این بیماران تحمیل می گردد تا حدودی كاهش یابد. ازاین رو عمده اعتبارات این ردیف برای پشتیبانی از این بیماران خاص قرار داده شده است. زیرا هزینه هایی كه این بیماران متحمل می شوند، بسیار بالاست. بعنوان مثال در سال قبل به صورت متوسط بابت خدمات بیماران خاص ماهانه برای هر نفر یك میلیون تومان هزینه كردیم و مجموع هزینه كرد ما در سال قبل بابت همین بسته تعیین شده بیماران خاص، ۸۵۰ میلیارد تومان بوده است كه حدود ۳۰ درصد آن در جهت كاهش فرانشیز بیماران هزینه شده است.
۶۴هزار بیمار خاص تحت پوشش سازمان بیمه سلامت ایران
حاج محمودی با اشاره به اینكه سازمان بیمه سلامت ایران ۶۴ هزار بیمار خاص را تحت پوشش قرار داده است، ادامه داد: این درحالیست كه ردیف بودجه ای كه در حوزه بیماران خاص ذیل ردیف سازمان بیمه سلامت قرار دارد، برای همه بیمه ها است و ما این بودجه را به سازمان تامین اجتماعی، كمیته امداد و نیروهای مسلح هم تخصیص می دهیم.

مدیركل دفتر خدمات تخصصی و فوق تخصصی سازمان بیمه سلامت با اشاره به مصوبه اخیر كمیسیون مجلس شورای اسلامی درباره اضافه شدن بیماری های اتیسم، ای بی، ام اس و بیماری های متابولیك به فهرست بیماران خاص، اظهار داشت: طبق مصوبه مجلس دولت مكلف است بخشی از خدمات دارویی و درمان بیماران نازایی را مشمول بیمه پایه سلامت قرار داده و بخشی از هزینه های بیماران متابولیك، ام اس، بال پروانه ای و اتیسم را مانند بیماران خاص محاسبه و از ردیف ۱۲۹۰۱۵ پرداخت كنند.
بودجه ای كه تكافوی هزینه بیماران را نمی كند
حاج محمودی با اشاره به اینكه این ردیف بودجه ای در اختیار وزارت بهداشت و میزان اعتبارش بالغ بر ۲۱۶ میلیارد تومان است، اضافه كرد: بر این اساس خدماتی را كه ما در حوزه بیماران خاص پوشش نمی دهیم، وزارت بهداشت پوشش می دهد. البته از آنجایی كه در مصوبه مجلس اعلام شده كه "بخشی" از هزینه های این بیماران پوشش داده شود، نباید انتظار داشت كه همه هزینه های شان مانند بیماران خاص، مجانی شود. در عین حال باید توجه كرد كه میزان اعتبار ردیف بودجه ای تعیین شده برای این مصوبه بسیار كم است و همین اعتبار هم برای بیماری های خاص فعلی هزینه می گردد. ازاین رو اگر مقرر است بخشی از هزینه های این بیماری های جدید تحت پوشش قرار گیرد، باید بر میزان اعتبارت آن افزوده شود؛ چراكه اگر قرار باشد چه وزارت بهداشت این هزینه ها را پوشش دهد و چه توافق شود تا این بودجه به بیمه ها بیاید و بیمه آن را پوشش دهد، این میزان بودجه تكافوی هزینه های این بیماران را نمی نماید.
چالش های انتقال "یارانه دارو" به بیمه ها
وی در ادامه صحبت هایش با اشاره به اینكه با انتقال یارانه دارو به سازمان های بیمه گر مشكلات زیادی برای بیمه ها به وجود آمد، اظهار داشت: به طوریكه بعد از این اتفاق هزینه های دارویی بیمه ها سه برابر شد. پیش از این هزینه های برخی بیماری ها مانند ام اس جزو نخستین هزینه های سازمان بیمه سلامت بود، اما پس از انتقال یارانه دارو به بیمه ها، هزینه های بیماران هموفیلی و بیماری های متابولیك نخستین هزینه های ما را به خود اختصاص داده اند. ازاین رو لازم است وزارت بهداشت روی بازنگری بسته خدمتی مجددا به صورت جدی تری متمركز شود.
درخواست ارائه پروتكل های درمانی و دارویی بیماران هموفیلی
حاج محمودی با اشاره به اینكه ما پروتكل های دارویی و درمانی را بویژه برای بیماران هموفیلی از وزارت بهداشت خواسته ایم، اما تابحال پروتكلی به صورت رسمی به ما ابلاغ نكرده اند، ادمه داد: سایر بیماران تحت پوشش ما از آنجایی كه پروتكل هایشان مشخص است، مشكل خاصی ندارند؛ زیرا پرونده هایشان تشكیل شده و جیره دارویی معینی دارند. فقط مشكلاتی را در حوزه داروهای بیماران هموفیلی داریم. برای حل این مشكلات طرحی را با دریافت پوكه های دارو در بیمارستان امام خمینی (ره) آغاز كردیم، اما جوابگو نبود. هم اكنون هم طرح كد اصالت را پیش می بریم. بر این اساس كد اصالت دارو باید در زمان تحویل دارو به بیمار، احراز و سپس سوخته شود.



وی اضافه كرد: از طرفی هم در حال اجرای این طرحی هستیم كه بر مبنای آن حساب های دارویی بیمارستان ها را تفكیك می نماییم تا بودجه حساب های دارویی را سریع تر پرداخت كنیم؛ چراكه داروخانه های سرپایی ما در مقوله پرداخت، از بیمارستان ها جلوتر هستند. حال اگر بتوانیم بودجه داروها را هم جلوتر پرداخت نماییم، مشكل نقدینگی بیمارستان ها برای تامین دارو حل می گردد. ازاین رو تفاهماتی در زمینه بیمارستان های دانشگاهی داشته ایم تا بتوانند خودشان داروها را از داروخانه های سرپایی تامین كنند كه امیدواریم با این اقدام مشكل نقدینگی دانشگاه های علوم پزشكی كاهش یابد و داروی بیماران تامین گردد.

مدیركل دفتر خدمات تخصصی و فوق تخصصی سازمان بیمه سلامت همینطور اظهار نمود: اقدام دیگری كه انجام دادیم این است كه پرونده بیماران توسط پزشك تشكیل گردد. هم اكنون این كار را در بیمارستان امام خمینی(ره) پایلوت كرده ایم. با این كار پزشك متوجه می گردد كه بیمار چند دارو از بخش سرپایی دریافت كرده است و چقدر دیگر دارو احتیاج دارد. ازاین رو پزشك می تواند بر مبنای این اطلاعات پرونده بیماران را تشكیل دهد.
هزینه برای پیشگیری از تولد بیمار تالاسمی و هموفیلی
حاج محمودی در ادامه صحبت هایش در پاسخ به سوالاتی درباره پیشگیری از تولد بیماران تالاسمی و هموفیلی با اشاره به اینكه هم اكنون هزینه های پیشگیری از تولد بیماران تالاسمی و هموفیلی در تولد اول و دوم تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار دارد و مجانی است، اظهار داشت: اما سوال اینجاست كه چرا با این حال اقدامات، باید بچه تالاسمی یا هموفیلی به دنیا آید؟. وقتی كه دو تالاسمی مینور با هم ازدواج می كنند، بپذیرند كه اگر بچه تالاسمی به دنیا آوردند، هزینه اش برعهده خودشان است. چرا مادری باید بچه هموفیلی به دنیا بیاورد و وسط بیمارستان خدا را شكر كند كه بچه سومش هم مبتلا به هموفیلی است. از طرفی هم متاسفانه گاهی با بیمارانی مواجهیم كه داروهایشان را می فروشند. البته راهكاری كه برای این مشكل پیش بینی كرده ایم این است كه به داروها كد اصالت دهیم و وقتی كه دارو به بیمار داده می شود، كد اصالتش سوخته شود. ازاین رو دارو دیگر نمی تواند به بازار دارویی كشور بازگردد. البته ممكن است به كشورهای همسایه ارسال شود.


بیمارانی كه چند صدهزار تومان دارو تزریق می كنند تا "كار" كنند
وی با اشاره به اینكه حتی گاهی شاهدیم كه بیماران هموفیلی به علت شغل شان مرتبا ضربه می بینند و با هر ضربه دچار خونریزی می شوند، اظهار داشت: بر این اساس بیمار با هر بار ضربه دیدن و خونریزی، اقدام به دریافت دارو می كند؛ به صورتی كه در بعضی مواقع اگر این بیمار سر كار نرود و ما حقوقش را پرداخت نماییم، از پول داروهایش كمتر می گردد.

حاج محمودی با اشاره به اینكه عموما بودجه ما برای بیماران خاص با هزینه ای كه باید برای آنها داشته باشیم، سربه سر است، اظهار داشت: حال اگر حجم مراجعات این بیماران افزایش یابد، دچار مشكل می شویم.
نیاز به اعتبار ۷۲۰ میلیارد تومانی برای بیماران اوتیسم
وی با اشاره مجدد به مصوبه اخیر كمیسیون تلفیق اضافه كرد: البته در مصوبه كمیسیون تلفیق درباره افزودن سه بیماری جدید به فهرست بیماران خاص، به ردیف بودجه ای سازمان بیمه سلامت اشاره نشده و اعلام شده كه از ردیف بودجه ای دیگری استفاده نماییم كه مبلغ آن بسیار كم است. بعنوان مثال با محاسبه ای كه خود انجمن اتیسم انجام داده است، اگر ۳۰ هزار بیمار اتیسم داشته باشیم و سالانه ۲۴ میلیون تومان فقط هزینه كاردرمانی، گفتاردرمانی و آموزش را به علاوه یك ویزیت روان پزشك پرداخت نماییم و مجانی باشد، این بیماران به اعتباری نزدیك به ۷۲۰ میلیارد تومان نیاز دارند.
پیشنهادی برای پوشش هزینه های درمان ناباروری
وی با اشاره به اینكه سازمان بیمه سلامت سالانه برای هزینه های دارویی بیماران ناباروری ۷۰ میلیارد تومان از محل یارانه دارویی پرداخت می كند، گفت: البته ما خدمات IVF را تحت پوشش نداریم، اما پیشنهادمان این است كه در حوزه درمان ناباروری فقط تولد یك بچه تحت پوشش قرار گیرد؛ چراكه منطقی نیست بچه دوم و سوم را هم پوشش دهیم. البته این سیاست ها را وزارت بهداشت باید اعلام نماید. سازمان بیمه سلامت هم این موضوعات را در قالب نامه ای به صورت مكتوب به معاونت غذا و دارو و دبیرخانه شورایعالی بیمه سلامت ارسال كرده است.
اعتبار ۱۷۷۳ میلیارد تومانی برای مجانی شدن خدمات بیماران ام. اس و ای. بی
مدیركل دفتر خدمات تخصصی و فوق تخصصی سازمان بیمه سلامت در بخش پایانی صحبت هایش با اشاره به اینكه در سال قبل ۱۴۰۰ پیوند كلیه تحت پوشش سازمان بیمه سلامت ایران انجام شده است و ما برای هر بیمار دیالیزی دو میلیون تومان هزینه پرداخت می نماییم، اظهار داشت: طبق برآوردهای انجام شده اگر قرار باشد فرانشیز بیماران ام اس حذف شود، با عنایت به اینكه حدود ۷۰ هزار بیمار مبتلا به ام اس داریم، حدود ۱۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. همینطور برای مجانی شدن خدمات بیماران ای بی هم ۷۳ میلیارد اعتبار نیاز داریم و برای مجانی شدن خدمات درمان ناباروری و IVF هم ۱۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. البته این میزان اعتبارات در صورتی نیاز است كه بخواهیم هزینه های این بیماران را به صورت كاملا مجانی تقبل نماییم. باید توجه كرد كه از گذشته بیماری های هموفیلی، تالاسمی و دیالیز تحت عنوان بیماری خاص قرار گرفتند، اما به بیماری ام اس، پیوند كلیه و سرطان هم تحت عنوان بیماری صعب العلاج تسهیلاتی عرضه شده است.






1396/11/03
13:33:48
5.0 / 5
4650
تگهای خبر: بیمار , بیماری , خدمات , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است