استاد دانشگاه علوم پزشكی مشهد:
سرطان تا سال ۲۰۲۵ یك چهارم جمعیت جهان را در بر خواهد گرفت
دكتر میوه: شاهرود - استاد دانشگاه علوم پزشكی مشهد از گسترش قابل توجه سرطان تا درگیر كردن یك چهارم مردم جهان در سال ۲۰۲۵، طبق تحقیقات اطلاع داد و اظهار داشت: باید مبحث غربالگری جدی گرفته شود.
به گزارش دكتر میوه به نقل از مهر، علی اصغر یارمحمدی غروب شنبه در سیزدهمین همایش سلامت و زندگی شاهرود كه در تالار شقایق های دانشگاه صنعتی این شهر برگزار شد، با اشاره به سیر روبه رشد بیماری سرطان و در برگرفتن یك چهارم جمعیت جهان تا كمتر از ۱۰ سال آینده، تاكید كرد: امروزه به علت سبك زندگی نادرست، به جای دست وپنجه نرم كردن با بیماری های عفونی گذشته، با گسترش روزافزون بیماری مهلكی به نام سرطان مواجه هستیم كه علاوه بر فقدان علائم هشداردهنده، باعث كاهش عمر و تولید تأثیرات مخرب بر اقتصاد خانواده و جامعه می گردد.
وی ضمن بیان این كه امروزه برای جلوگیری از این بیماری از روشی به نام غربالگری استفاده می نمایند، اضافه كرد: این شیوه امكان شناسایی و كشف زودرس افراد مشكوك و مستعد به سرطان را برای جلوگیری از هدر رفت عمر و هزینه فراهم می كند و ضمن جلوگیری از مرگ زودرس، امید به زندگی و كیفیت آن را بالا می برد.
پرستات دومین سرطان جهان
چهره ماندگار علمی شاهرود در بخش دیگر سخنان خود ضمن اشاره به سرطان پروستات بعنوان دومین سرطان شایع جهان، اظهار داشت: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی امروزه با سونامی سرطان پروستات در بعضی از كشورها، ازجمله ایران مواجه هستیم. هرچند این بیماری از دهه هشتم زندگی، دارای سیر كندتری است، ولی همچنان به علت پایین آمدن سن مبتلا شدن و هم افزایش هزینه های درمان، مشكلاتی را بوجود می آورد.
یارمحمدی با اشاره به عوامل مؤثر در تولید این بیماری، اظهار داشت: سابقه فامیلی، بالا رفتن سن، نژاد، جغرافیا، تغییرات آب و هوایی، رژیم غذایی، چاقی، هورمون ها، مصرف الكل و مواد مخدر، امواج و استرس، وازكتومی و مصرف زیاد كلسیم امكان تولید این نوع از سرطان را می افزایند.
وی اضافه كرد: اغلب علل مذكور مشترك با عوامل تولید سایر انواع سرطان هستند و همه آن ها به گونه ای با سبك زندگی پرخطر افراد در ارتباط اند. با اصلاح عادات غلط رفتاری می توان تا حدود زیادی از بروز انواع این بیماری جلوگیری كرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب