یك متخصص علوم تغذیه مطرح كرد؛

غذاهایی که خوردن آنها در تابستان سفارش می شود

غذاهایی که خوردن آنها در تابستان سفارش می شود

به گزارش دکتر میوه، یک متخصص علوم تغذیه، ضمن اشاره به شروع تابستان و گرم شدن هوا، در رابطه با مصرف خوراکی های متناسب با این فصل از سال، توضیحاتی داد.


به گزارش دکتر میوه به نقل از مهر، منصور رضایی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به شروع تابستان و گرم شدن هوا، اظهار داشت: در گرما تعریق بالا رفته و احساس نیاز به آب بیشتر می شود. اگر آب و املاح از دست رفته بر اثر تعریق جبران نشود، فرد گرفتار ضعف، سستی، بی حالی و کاهش آستانه تحمل و توجه می شود. این متخصص رژیم درمانی، با اشاره به این که در هوای گرم نیاز افراد به کالری کمتر و به آب، املاح و ویتامین ها بیشتر می شود، تصریح کرد: با گرم تر شدن هوا افراد باید از لبنیات و گوشت های کم چرب بهره گیرند. رضایی با اعلان اینکه میوه و سبزی تازه فصل غنی از آب، املاح، ویتامین ها و فیبر هستند، مصرف آنها را برای رفع نیاز بدن سفارش کرد. به گفته ی ایشان، مصرف کمپوت، آب میوه (اعم از صنعتی و خانگی) و میوه و سبزی های خشک نمی تواند این نیاز را رفع کند و بهتر است از میوه و سبزی تازه استفاده گردد. این متخصص علوم تغذیه اضافه کرد: در کنار مصرف میوه ها، مصرف غذاهای پروتئینی گیاهی (دانه ها، مغزها، حبوبات و آجیل ها) و پروتئین های حیوانی کم چرب مثل تخم مرغ و لبنیات موجب افزایش توان جسمی افراد می شود. وی اشاره کرد: در فصل تابستان و گرما نباید غذاهای پرانرژی و پرچرب استفاده گردد و مصرف غذاهای فرآوری شده که نمک پنهان دارد باید به حداقل برسد. عضو هیئت علمی دانشگاه اشاره کرد: مصرف نمک، غذاهای شور و تنقلاتی مانند چیپس شور و آجیل شور را باید در تابستان محدود کرد و بیش از آجیل خام استفاده نمود. رضایی سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن مواد غذایی را موجب کاهش ارزش غذایی آنها برشمرد و سفارش کرد که در مصرف این نوع اغذیه و غذاهای آماده، مصنوعی و فست فودها زیاده روی نشود. به گفته ی ایشان، نباید در فصل تابستان در مصرف شیرینی، شکلات، شیرینی های طبیعی (عسل، کشمش، مویز) و میوه های شیرین (مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه، آناناس) زیاده روی کرد. این متخصص تغذیه اضافه کرد: در تابستان باید از مصرف افراطی گوشت قرمز به سبب داشتن انرژی، کلسترول و چربی زیاد پرهیز کرد و گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین نیز با حداکثر تنوع و حداقل مقدار مصرف شوند. عضو هیئت علمی دانشگاه اشاره کرد: با گرم شدن هوا به تدریج نیاز بدن به کالری کم می شود و باید از مصرف غذاهای با چربی و انرژی بالا پرهیز کرد. بدین سبب باید غذاهایی مانند فسنجان، گردو و کنجد در این فصل کمتر مصرف شود. وی سفارش کرد: در فصل تابستان بیش از غذاهایی نظیر آب دوغ خیار، ماست، خیار و کمی نان، سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو خورشتی (سبز)، گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج استفاده گردد. رضایی غذاهای پختنی و آب پز را همچون غذاهای مناسب فصل گرما برشمرد و سفارش کرد که در این فصل کمتر از کباب و یا غذاهای سرخ شده استفاده شوند. وی، آش، سوپ، خورش سبزیجات حاوی سبزی سرخ نشده، کمی حبوبات و گوشت، کمی ترشی (غوره، آب غوره، آب لیمو، لیمو و نارنج) خصوصاً سوپ جو و آش جو را به سبب خنک بودن در فصل گرما بسیار مفید دانست و آنها را از بهترین غذاها برای رفع عطش و حرارت بدن عنوان نمود. این متخصص تغذیه، مصرف مرکبات و میوه های ترش و شیرین مانند زرشک و آب زرشک، شاه توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ فروت را در فصل گرما برای بدن بسیار مفید دانست. وی، مصرف سالادها (مثل کاهو و خیار) را در تابستان مفید برشمرد و اشاره کرد: بهتر است برای چاشنی سالاد از سس خانگی بجای سس های کارخانه ای بهره برد و از ترکیب ماست، روغن زیتون، آب لیمو یا آب نارنج و اندکی نمک و فلفل سیاه سس دلخواه خودرا تهیه کنید. رضایی خوردن ترشی را نیز در فصل گرما مفید دانست البته به شرطی که خیلی تند نباشد. وی همین طور بر مصرف میزان کافی آب و لبنیاتی مانند دوغ و ماست تاکید نمود. این متخصص تغذیه با اشاره به ارجحیت مصرف گوشت سفید نسبت به گوشت قرمز در فصل گرما اظهار داشت: گوشت سفید (مرغ و ماهی) به ویژه ماهی که دارای ید، آهن، روی، سلنیوم، منیزیم و اسید چرب ضروری امگا ۳ است برای فصل تابستان بسیار مناسب می باشد، البته به شرطی که خیلی سرخ نشده و ادویه جات تند نیز به آن اضافه نشود. به گفته ی ایشان، همانطور که سبک زندگی افراد در فصول مختلف متفاوت می باشد، غذاهای مورد استفاده در فصول مختلف نیز باید متفاوت باشد در غیر این صورت فرد بیمار خواهد شد. رضایی در آخر به افراد سفارش کرد که در فصل گرما ضمن استراحت کافی، مصرف مایعات و آب فراوان و استفاده کمتر از روغن ها و چربی ها را در نظر داشته باشند.

1402/04/03
10:45:19
5.0 / 5
279
تگهای خبر: بیمار , پروتئین , پزشك , خوراكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است