رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اعلام كرد
۱۰ مرگ ناشی از گزش جانوران زهری از آغاز سال تابحال در كشور
به گزارش دكتر میوه رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر معاونت بهداشت وزارت بهداشت اعلام نمود: امسال تابحال ۱۰ نفر در اثر گزش جانوران زهری فوت كرده اند كه ۹ مورد عقرب گزیدگی و یك مورد مارگزیدگی بوده است.
به گزارش دكتر میوه به نقل از ایسنا، دكتر محمد مهدی گویا با بیان این خبر در سمینار علمی گزش جانوران زهرآگین، اظهار داشت: در اصلاح نظام ثبت، موارد گزش، عوارض ناشی از آن، موارد فوتی و ادغام این برنامه در شبكه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی به نقل از كوفی عنان دبیركل اسبق سازمان ملل، مارگزیدگی را چالش پنهان سلامت در دنیا عنوان نمود و اضافه كرد: تعداد مارگزیدگی بعنوان مهم ترین بیماری گرمسیری در بعضی از كشورها، سالانه به یك میلیون مورد می رسد.
وی افزود: در سال ۲۰۱۷ در اولین جلسه تخصصی مارگزیدگی كه توسط سازمان بهداشت جهانی انجام شد پیش نویس برنامه جهانی مدیریت مارگزیدگی تهیه شد. هدف از این برنامه كاهش میزان مرگ و ناتوانی ناشی از مارگزیدگی به نصف تا سال ۲۰۳۰ بود.
رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینكه بیشترین مارگزیدگی به قاره آسیا مربوط می شود، اظهار داشت: روزانه ۷۵۰۰ نفر در دنیا مارگزیده می شوند و روزی ۲۰۰۰ نفر هم به این علت جان خویش را از دست می دهند.
گویا اضافه كرد: سالانه ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار مورد مارگزیدگی در دنیا اتفاق می افتد، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر علایم ناشی از سم مار را پیدا می كنند، ۴۰۰ هزار نفر ناتوانی طولانی یا قطع عضو می شوند و ۱۴۰ هزار نفر هم فوت می كنند.
بنابر اعلام وبدا، وی با اشاره به این كه هر پنج دقیقه یك مارگزیدگی در دنیا رخ می دهد، اضافه كرد: از هر ۵۰ نفر كه مارگزیده می شوند، یك نفر می میرد و پنج نفر گرفتار عوارض ناتوانی می شوند.
وی، روستائیان، كشاورزان و كودكان را بیشترین اقشار صدمه دیده از این مخاطره نام برد و اظهار داشت: فلج اندام، فلج تنفسی، اختلال انعقادی، خونریزی شدید و مرگبار، نارسایی كلیه، صدمه های بافتی شدید، قطع عضو و مرگ، عواض ناشی از مارگزیدگی است.
او در آخر مسئولیت سه استان اصلی درگیر در سیل اخیر را به علت جابجایی احتمالی مارها و عقرب ها سنگین دانست.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب