جباری در گفت وگو با دكتر میوه خبر داد؛

اجرای طرح کنترل سلامت جنین

اجرای طرح کنترل سلامت جنین

به گزارش دکتر میوه، رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت از اجرای طرح کنترل سلامت جنین آگاهی داد و اظهار داشت: طبق این طرح از همان زمان جنینی تا پایان 5 سالگی حدود 16 بار کودک تحت کنترل قرار می گیرد.



صابر جباری رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار مهر به مناسبت هفته کودک درباره ی نقش خردسالان به عنوان سرمایه ملی آینده و خانواده اظهار داشت: در عرصه نگاه به فرزند آوری و کودک دو نگاه وجود دارد، اول این که خردسالان هزینه هستند و دوم این که خردسالان سرمایه هستند. اگر از دید اقصادی ببینیم که کودک امروز سرمایه ساز فردا است، مشکلات و مسائل اقصادی خانواده در دستان وی در سن جوانی به بعد حل خواهد شد. از نظر اجتماعی نشاط اجتماعی کودکان، وابسته به رشد و تکامل سالم آنها است. به همین خاطر باید هر اقدامی که لازم است برای سلامت خردسالان در دوره های پایین تر مثل جنینی، نوزادی صورت گیرد و اینها درحقیقت هزینه نیست بلکه به صورتی سرمایه گذاری برای آینده است.
وی در مورد مسؤلیت هایی که برعهده خانواده و جامعه برای پرورش خردسالان به عنوان آینده سازان کشور است اظهار داشت: خانواده و جامعه هر دو نقش اساسی و مکمل در پرورش خردسالان به عنوان آینده سازان کشور دارند. ابتدا خانواده، بعد مدرسه و در حد و حدود بزرگ تر عموم جامعه است که می تواند اثر گذار باشد. طبیعتاً نوع مراودات خانوادگی، سبک زندگی و نوع ایده های ذهنی به عنوان ستون های اصلی خانواده خیلی دارای اهمیت است. پس از آن در دوره مدرسه و در مقطع سنی بالاتر در کنار خانواده و مدرسه عامل سوم اضافه می شود که به نام دوست است به همین خاطر آنها می کوشند در سنین نوجوانی خودشان را شبیه به هم کنند و به همین علت انتخاب دوست در اینجا بسیار موضوعیت پیدا می کند به سبب آنکه اگر دوستان مناسبی پیدا کنند موجب تکامل آنها می شودند اگر هم به سمت دوستان نامناسبی بروند تنزل آنها قطعی است. اگر این موارد کنار هم نقششان را خیلی خوب ایفا کنند طبیعتاً ما رشد اخلاقی و معنوی خوبی را برای نسل های آیندمان رقم خواهیم زد.
جباری درباره ی نقش آموزش وپرورش در تقویت توانمندی های خردسالان عنوان کرد: نقش آموزش وپرورش در تقویت توانمندی های خردسالان بسیار حیاتی و چندبعدی است. این نهاد نه فقط به خردسالان دانش و مهارت های علمی می آموزد، بلکه با تربیت شخصیتی و اجتماعی، زمینه ساز رشد جامع آنها می شود. حدودا در دوره تحصیل نصف بیشتر وقت دانش آموزان در اختیار اولیا مدرسه است. علاوه بر رفتارهایی که پدر و مادر با خردسالان دارند، رفتارهای معلم ها هم در امر تربیت این دانش آموزان بسیار مؤثر است و اگر همه اینها خوب صورت گیرد می توانیم نسل ارزشمندی و آینده سازی را تربیت نماییم.
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در مورد وجود برنامه خاص برای خردسالان مطرح کرد: هم اکنون در وزارت بهداشت ۹ ماه است که یک طرح گروه سنی اضافه کرده ایم به نام گروه سنی جنینی که برای کنترل سلامت جنین است. طبق این طرح از همان زمان جنینی مراقبت ها آغاز می شود و جنین تازه متولد دو بار ویزیت سلامت در بیمارستان برایش به انجام می رسد، تا پایان ۵ سالگی حدود ۱۶ بار کودک تحت کنترل قرار می گیرد. یکی از ویزیت هایی که به انجام می رسد علاوه بر بحث واکسیناسیون، شنوایی کودک و رشد و تکاملش هم مورد ارزیابی قرار می گیرد.
وی در پاسخ به سوال حمایت نشدن خردسالان چه تأثیری بر آینده کشور خواهد داشت، اظهار داشت: حمایت نشدن خردسالان می تواند نتایج عمیق و درازمدتی بر آینده کشور داشته باشد. این مساله می تواند به افزایش نرخ بزهکاری، کاهش تحصیلات، و مشکلات روانی منجر شود. وقتی خردسالان از حمایت های عاطفی و آموزشی محروم باشند، توانایی آنها برای مشارکت مؤثر در جامعه و اقتصاد کاهش پیدا می کند. در نتیجه، کشور با چالش های اجتماعی و اقتصادی بیشتری مواجه خواهد شد.
وی اضافه کرد: باید به خردسالان به عنوان سرمایه نگاه نماییم و برایشان هزینه هایی به عنوان هزینه سرمایه ملی انجام دهیم اگر اهمیتی به بحث هزینه کردن برای خردسالان ندهیم ممکنست در آینده با خردسالان قد کوتاه و گرفتار سوءتغذیه که در یادگیری شأن اثر گذار است، مواجه شویم، و این موجب می شود تا آنها طول عمر کوتاه تری داشته باشند و در پایین آوردن جمعیت کشور اثر گذار باشند.


منبع:

1403/07/18
09:14:11
5.0 / 5
222
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲

لینک دوستان دكتر میوه

دکتر میوه

تگهای دكتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است