چرا برخی پزشکان زیرمیزی می گیرند؟
دکتر میوه: دبیر انجمن جراحان عمومی ایران با اشاره به شرایط اقتصادی پزشکان، بر لزوم بازبینی در تعرفه ها و بهبود جایگاه اجتماعی آنان تاکید کرد.
فرزاد پناهی دبیر انجمن جراحان عمومی ایران، عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: در سالیان اخیر، خیلی از پزشکان احساس می کنند که شغل مقدسشان، یعنی پزشکی و جراحی، در جامعه کم ارزش تر شده است، خصوصاً باتوجه به مشکلات معیشتی و افزایش هزینه های زندگی، پزشکان نیز از این فشارها مستثنا نبوده اند و این در حالیست که تغییرات ناچیز در تعرفه های پزشکی در مقایسه با تورم و افزایش هزینه ها، سبب شده که درآمد پزشکان خصوصاً جراحان به شدت کاهش پیدا کند. کاهش تعرفه ها و فشار اقتصادی بر پزشکان وی ادامه داد: در دو دهه اخیر، تعرفه های پزشکی بطور قابل توجهی کم توجهی شده اند و به عبارتی، افزایش دستمزد پزشکان با تورم و هزینه های جاری هم خوانی ندارد و این مساله سبب شده که جراحان و پزشکان در خیلی از مراکز درمانی با مشکل مواجه شوند و برخی ملزم به تعطیلی یا کاهش فعالیت خود شوند. مشکلات معیشتی و تأثیر آن بر کیفیت خدمات پناهی اضافه کرد: پزشکان نه فقط با مشکلات معیشتی مواجهند بلکه باید هزینه های مراکز درمانی خودرا نیز از درآمد شخصی خود پرداخت کنند و این مساله نه فقط موجب کاهش درآمد آنها می شود بلکه خیلی از آنها را ملزم به تحمل فشارهای روانی و مالی می کند.
بی احترامی به پزشکان و تأثیرات فرهنگی و اجتماعی بگفته وی؛ یکی از اشکالات دیگر پزشکان، بی احترامی و بی توجهی رسانه ها و برخی افراد به این قشر است، در صورتیکه هر گروه اجتماعی ممکنست در بعضی موارد اشتباهاتی داشته باشد، متاسفانه اشتباهات فردی در بین پزشکان به تمام این قشر تعمیم داده می شود. این مسئله موجب کاهش اعتماد عمومی به پزشکان و در نتیجه کاهش کیفیت خدمات درمانی می شود. نیاز به اصلاحات اجتماعی و فرهنگی در جایگاه پزشکان پناهی اضافه کرد: برای حل این مشکل، لازم است که رسانه ها و فرهنگ جامعه نسبت به پزشکان تغییر نگرش دهند و جایگاه اجتماعی این قشر را بهبود بخشند؛ پزشکان باید در جامعه به عنوان افراد قابل اعتماد و متعهد شناخته شوند و حقوق آنها از نظر مالی و اجتماعی بازبینی شود. افزایش تعرفه ها و پدید آمدن زیرمیزی وی اشاره کرد: با وجود افزایش تعرفه های پزشکی، بازهم در بعضی موارد شاهد دریافت زیرمیزی از بیماران هستیم. این مسئله نه فقط برخلاف قانون است بلکه سبب بی اعتمادی بیشتر می شود و علت این امر به سبب آنست که افزایش تعرفه ها کافی نبوده و پزشکان ملزم به دریافت هزینه های اضافی از بیماران هستند تا بتوانند هزینه های درمان و نگهداری مراکز درمانی را تامین کنند.
راه حل ها و پیش نیازهای واقعی شدن تعرفه ها بگفته وی؛ برای حل این مشکل، باید تعرفه ها بطور واقعی و منصفانه تنظیم شوند تا معیشت پزشکان تامین شود و نیاز به دریافت زیرمیزی نباشد. همچنین، نظارت دقیق تر از طرف نهادهای مسئول و خود جامعه پزشکی می تواند به کاهش تخلفات کمک نماید و بطور کلی، اگر پزشکان احساس کنند که درآمد کافی برای پوشش هزینه ها و زندگی خود دارند، احتمال دریافت زیرمیزی به شدت کاهش خواهد یافت. پناهی اضافه کرد: به جهت اینکه پزشکان در جامعه به جایگاه واقعی خود بازگردند و مشکلات معیشتی آنها حل شود، نیاز به اصلاحات اساسی در نظام تعرفه ها و توجه به شرایط اقتصادی آنها داریم. تنها در این صورت است که جامعه پزشکی می تواند از بحران فعلی عبور کرده و به کارهای خود ادامه دهد.
منبع: drmiveh.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب