رسانه های اجتماعی خطر افسردگی را می افزایند

رسانه های اجتماعی خطر افسردگی را می افزایند

به گزارش دکتر میوه، برمبنای یک مطالعه جدید، بزرگسالانی که روزانه ساعت ها وقت خویش را صرف گشت و گذار (اسکرول کردن) در رسانه های اجتماعی می کنند، بیشتر در معرض خطر مبتلاشدن به افسردگی قرار دارند.


به گزارش دکتر میوه به نقل از مدیسن نت، محققان اخیراً گزارش دادند که صرفِ حدود ۲.۵ ساعت یا بیشتر در روز جهت استفاده از شبکه های اجتماعی، با افسردگیِ خودگزارش دهی شده (افسردگی ای که فرد خود به آن اذعان دارد) مرتبط می باشد.
به گفته محققان، این مطالعه نشان داد که ارتباط میان رسانه های اجتماعی و افسردگی، در مقایسه با عواملی همچون شغل، سوابق تحصیلی، یا مدت زمانِ صرف شده برای بازیهای ویدئویی، وب گردی و تماشای تلویزیون، بسیار قوی تر و مستقیم تر است.
«هانس برایتر»، پژوهشگر ارشد و استاد دانشگاه سینسیناتی، در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «این تصویری تعجب آور و نگران کننده است. رسانه های اجتماعی برای افراد در تمام مراحل زندگی مضر هستند.»
در این مطالعه جدید، محققان داده های حاصل از بیشتر از ۱۸۳ هزار پرسشنامه را تحلیل کردند؛ این داده ها مربوط به افراد ۱۸ تا ۷۰ ساله ای بود که در یک نظرسنجی سالانه در رابطه با رفتارها و تأثیرات رسانه ای شرکت کرده بودند (داده های جمع آوری شده در بازه ای ۱۱ ساله، از سال ۲۰۱۴).
تحلیل ها نشان دهنده وجود ارتباطی میان افسردگی و صرفِ دست کم ۱۵۰ دقیقه در روز در رسانه های اجتماعی بود؛ ارتباطی که در تک تکِ آن ۱۱ سالِ مورد مطالعه مشاهده شد.
به گفته پژوهشگران، علاوه بر این، رسانه های اجتماعی در طول آن دوره ۱۱ ساله، به عاملی پیش بینی کننده و بمراتب قوی تر برای افسردگی تبدیل شدند.
«نیکول وایک»، از نویسندگان همکار این مطالعه و پژوهشگر ارشد دانشگاه سینسیناتی، عنوان کرد: «این امر امکان دارد ناشی از تحول و تغییر ماهیت رسانه های اجتماعی باشد.»
وایک در اطلاعیه ای خبری اظهار داشت: «در ابتدا، رسانه های اجتماعی فضایی برای تعامل با اشخاصی بود که آنها را می شناختیم. اما حالا، افراد به طور معمول محتوایی را مصرف می کنند که توسط غریبه ها و اینفلوئنسرها (چهره های تأثیرگذار) ساخته شده است.»
«جاناتان آوانت»، پژوهشگر و دانشجوی مقطع دکترا در دانشگاه سینسیناتی، اظهار داشت: «این نتایج، شکایات و گلایه های مداومِ خودِ کاربران رسانه های اجتماعی را تأیید می کند.»
آوانت در اطلاعیه ای خبری اظهار داشت: «شما می توانید روندهایی را در رسانه های اجتماعی مشاهده کنید که در آنها کاربران در رابطه با لطمه های روانیِ ناشی از این فضا صحبت می کنند. در عین حال، به قول تیم پژوهشی، انتظار این که افراد یک باره و کامل استفاده از رسانه های اجتماعی را کنار بگذارند، احیانا غیرواقع بینانه است.»
آوانت اضافه کرد: «شبکه های اجتماعی به علت ارتباطشان با افسردگی، تاثیر منفی مهمی دارند؛ درست همان گونه که خودرو با لطمه های ناشی از تصادفات و آلودگی هوا مرتبط می باشد.»


حرف آخر اینکه به گزارش دکتر میوه به نقل از مدیسن نت، پژوهشگران اخیراً گزارش دادند که صرفِ حدود ۲.۵ ساعت یا بیشتر در روز برای استفاده از شبکه های اجتماعی، با افسردگیِ خودگزارش دهی شده (افسردگی ای که فرد خود به آن اذعان دارد) مرتبط می باشد. بگفته پژوهشگران، این مطالعه نشان داد که ارتباط میان شبکه های اجتماعی و افسردگی، در مقایسه با عواملی همچون شغل، سوابق تحصیلی، یا مدت زمانِ صرف شده برای بازی های ویدیویی، وب گردی و تماشای تلویزیون، خیلی قوی تر و مستقیم تر است. در این مطالعه جدید، پژوهشگران داده های حاصل از بیشتر از ۱۸۳ هزار پرسشنامه را تحلیل کردند؛ این داده ها مربوط به افراد ۱۸ تا ۷۰ ساله ای بود که در یک نظرسنجی سالانه در ارتباط با رفتارها و تأثیرات رسانه ای شرکت کرده بودند (داده های جمع آوری شده در بازه ای ۱۱ ساله، از سال ۲۰۱۴). تحلیل ها نشان دهنده وجود ارتباطی میان افسردگی و صرفِ حداقل ۱۵۰ دقیقه در روز در شبکه های اجتماعی بود؛ ارتباطی که در تک تکِ آن ۱۱ سالِ مورد مطالعه مشاهده شد. بگفته محققان، علاوه بر این، شبکه های اجتماعی در طول آن دوره ۱۱ ساله، به عاملی پیشبینی کننده و بمراتب قوی تر برای افسردگی تبدیل شدند.
1405/06/22
10:52:18
5.0 / 5
4
تگهای خبر: آلودگی , پژوهش , دانشگاه , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
دکتر میوه

دکتر میوه تگهای دکتر میوه

دکتر میوه

دکتر میوه دكتر میوه

رژیم غذایی و معرفی خواص میوه ها

drmiveh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر میوه محفوظ است - از فواید شگفت‌انگیز میوه‌ها برای پیشگیری از بیماری‌ها گرفته تا ایده‌های خلاقانه برای مصرف آنها در رژیم غذایی، همه چیز در دکتر میوه پیدا می‌شود.
چرا دکتر میوه؟
منابع علمی و به‌روز زبان ساده و کاربردی بی‌طرف و بدون تبلیغ پزشکی